ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη προς τιμήν του πρίγκιπα Καρόλου

Εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη προς τιμήν του πρίγκιπα Καρόλου
EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος πραγματοποίησε επισκέψεις στο βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Echo και την ακταιωρό της βρετανικής συνοριακής δύναμης HMC Valiant, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια μετέβη στον Φλοίσβο, όπου έγινε προς τιμήν μία εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη. 

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου κατέφθασε λίγο μετά τις 12:30 στο λιμάνι του Πειραιά συνοδευόμενος από τη Βρετανίδα πρέσβη στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ.

Τον πρίγκιπα Κάρολο υποδέχθηκαν στο πολεμικό πλοίο HMS Echo, το οποίο συμμετέχει στη νατοϊκή δύναμη, Βρετανοί αξιωματούχοι οι οποίοι των ενημέρωσαν και τον ξενάγησαν ενώ ο ίδιος επιθεωρώντας το πλοίο συνομίλησε με το πλήρωμα.

Αμέσως μετά επιβιβάστηκε στην ακταιωρό HMC Valiant, η οποία συμμετέχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο, απ’ όπου και απέπλευσε με προορισμό το Φάληρο επισκέφθηκε το θωρηκτό Αβέρωφ και την τριήρη «Ολυμπιάς».

Με τη συνοδεία του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο πρίγκιπας παρακολούθησε μία εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη, με τη διέλευση ενός αεροσκάφους Mirage-2000-5 το οποίο ακολουθήθηκε από εννέα αεροσκάφη BAE Hawks του ακροβατικού σμήνους των «Red Arrows».

Η επίδειξη ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ