ΕΛΛΑΔΑ

Στην Κνωσό Κάρολος - Καμίλα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Στην Κνωσό Κάρολος - Καμίλα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
EUROKINISSI/POOL INTIME/ ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ

Στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσούξεναγήθηκαν ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, και η σύζυγός του, Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης, οι οποίοι προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», νωρίτερα σήμερα.

Στο αεροδρόμιο τους περίμεναν για να τους υποδεχθούν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών, όπως σημειώνει το cretapost.gr.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η γενική γραμματέας του υπουργείου Μ. Βλαζάκη και άλλοι φορείς τους υποδέχθηκαν στην είσοδο του μνημείου. Στους καλεσμένους προσφέρθηκαν λουλούδια, καθώς και μία καρφίτσα στη δούκισσα και ένα μινωικό κύπελλο στον πρίγκιπα.

Κάρολος και Καμίλα ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού που σηματοδοτεί την ύπαρξη του μινωικού πολιτισμού στέλνοντας με την παρουσία τους ισχυρό μήνυμα στήριξης του ελληνικού τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Κνωσό, παιδιά προσέφεραν στην Καμίλα ζωγραφιές με μινωικές απεικονίσεις.

Η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους διήρκησε περίπου 50 λεπτά και πραγματοποιήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ωστόσο ο αρχαιολογικός χώρος ήταν ανοικτός για το κοινό που παρακολούθησε από κοντά την ξενάγηση των καλεσμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ