ΕΛΛΑΔΑ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: «Αστακός» η Αθήνα υπό τον φόβο επεισοδίων

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: «Αστακός» η Αθήνα υπό τον φόβο επεισοδίων
EUROKINISSI

Συναγερμός επικρατεί στις αστυνομικές δυνάμεις ενόψει του αυριανού τελικού Κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι αντίστοιχα αυτών που λαμβάνονται στις πορείες του Πολυτεχνείου ενώ ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι αύριο όλη η δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης θα διατεθεί για τον τελικό καθώς έχουν ανακληθεί τα ρεπό.

Συγκεκριμένα, είκοσι δύο διμοιρίες θα βρίσκονται σε δωδεκάωρη βάρδια ενώ συνολικά πέντε χιλιάδες αστυνομικοί έχουν διατεθεί για τα μέτρα ασφαλείας.

Μεγάλος πονοκέφαλος για την αστυνομία αποτελούν οι περίπου εβδομήντα οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα γραφεία του συνδέσμου στην Ομόνοια. Για τους συγκεκριμένους οπαδούς έχει στηθεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο προκειμένου να μεταφερθούν με συρμούς του ηλεκτρικού και λεωφορεία στο ΟΑΚΑ.

Η αστυνομία θα παρατάξει ορισμένες διμοιρίες στην πλατεία Ομονοίας καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι οπαδοί της ΑΕΚ θα επιχειρήσουν να συγκεντρωθούν στην Πλατεία προκειμένου οργανωμένα να μεταβούν στο ΟΑΚΑ.

Παράλληλα, μεγάλη ανησυχία επικρατεί και για το ενδεχόμενο ορισμένοι να επιχειρήσουν από σήμερα να μεταφέρουν μολότοφ και πέτρες σε άλλα γραφεία συνδέσμων των δύο ομάδων ώστε να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση συμπλοκών. Σε στενό κλοιό ήδη βρίσκονται τα γραφεία των οπαδών της ΑΕΚ στην οδό Τζαβέλλα καθώς και στο παρελθόν έχουν γίνει στόχος επίθεσης από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στη συνοδεία των πούλμαν με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που θα φτάσουν στην Αθήνα και στο ΟΑΚΑ περίπου τρεις ώρες πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού.

Τέλος, έχει δοθεί ειδική εντολή για αυξημένες περιπολίες από σήμερα, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για περιφερειακά επεισόδια ανάμεσα στους φιλάθλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ