ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητικές εκλογές: Για πρώτη φορά δεν στήνονται κάλπες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Φοιτητικές εκλογές: Για πρώτη φορά δεν στήνονται κάλπες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για πρώτη φορά, δεν στήνονται κάλπες για τις φοιτητικές εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) καθώς οι παρατάξεις θεωρούν ακατάλληλο τον χώρο του Ιδρύματος και δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί άλλος χώρος για τη διεξαγωγή εκλογών

Ως εκ τούτου, οι φοιτητικές εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) αναβλήθηκαν επ’ αόριστον.

Όσον αφορά τη Νομική Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έκρινε το κτήριο ακατάλληλο αφού έχει κατειλημμένο κυλικείο εδώ και αρκετό καιρό και σύμφωνα με την παράταξη, είναι ένας χώρος, στον οποίο δεν μπορεί να γίνει δημοκρατική διαδικασία αφού ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να διαλυθεί.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζήτησε να μεταφερθούν όλες οι κάλπες στην Αίγλη Ζαππείου, ωστόσο οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν συμφώνησαν. Οι κάλπες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στήθηκαν στο Ζάππειο, όπου η διεξάγει μόνη της τη διαδικασία.

Κοινή ανακοίνωση των ΚΕΦΕ των ΦΣ Νομικής, Οικονομικού και Πολιτικού ΕΚΠΑ

«Σήμερα στο κτίριο του ΝΟΠΕ διεξάγονται κανονικά οι εκλογές στους 3 συλλόγους μας. Η ψηφοφορία ξεκίνησε από τις 7 το πρωί και διεξάγεται ομαλά.

Ενημερωθήκαμε ότι σήμερα η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ΝΟΠΕ έστησε δικές της κάλπες στο Ζάππειο. Καταδικάζουμε αυτή την παράνομη και διασπαστική κίνηση.

Οι εκλογές θα συνεχιστούν κανονικά στις Σχολές μας!

Καλούμε τα μέλη των Φοιτητικών μας Συλλόγων να έρθουν κανονικά και να ψηφίσουν στις εκλογές στις Σχολές μας!».

Αναμένεται να κυριαρχήσει η αποχή

Γενικά, οι φοιτητικές εκλογές γίνονται φέτος με «φόντο» τις συγχωνεύσεις ΤΕΙ και τις έρευνες, σχετικά με τη βία και την ανομία στην ανώτατη Εκπαίδευση. Όπως και πέρυσι, δεν υπάρχει κάποιο ενιαίο όργανο των φοιτητών, το οποίο να είναι επιφορτισμένο με την καταμέτρηση ψήφων, οπότε για άλλη μία χρονιά η κάθε παράταξη θα εκδώσει τα δικά της αποτελέσματα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εξάλλου, σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής, στις εκλογές αναμένεται να κυριαρχήσει η αποχή. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η αποχή είχε αναδειχθεί νικητής των εκλογών, με ποσοστό άνω του 40%.

Οι περισσότερες σχολές πάντως, έχουν προχωρήσει σε ακύρωση όλων των εκπαιδευτικών διαδικασιών, εκτός του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας που θα λειτουργήσει κανονικά, ενώ το Πάντειο εξέδωσε ανακοίνωση για την ομαλή συνέχιση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σήμερα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι φοιτητές μπορούν να ψηφίζουν στις σχολές τους έως και τις 7 το απόγευμα, επιδεικνύοντας στην εφορευτική επιτροπή τη φοιτητική τους ταυτότητα/φοιτητικό πάσο και την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ