ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Νέα στοιχεία για την έρευνα στο χρηματοδότη λογαριασμό του Γιαγτζόγλου

Αποκλειστικό: Νέα στοιχεία για την έρευνα στο χρηματοδότη λογαριασμό του Γιαγτζόγλου
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ένας γνωστός κακοποιός του κοινού ποινικού δικαίου και ένας καταδικασμένος τρομοκράτης φαίνεται να αποτελούν, με την μέχρι τώρα έρευνα των δικαστικών Αρχών, τους «εγκέφαλους» και βασικούς διοργανωτές της «επιχείρησης» που είχε στηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού με αγοραπωλησίες και χρήματα που κατέληγαν σε λογαριασμό που είχε ανοίξει με πλαστά στοιχεία ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, όσο ήταν ελεύθερος και είχε ήδη κάνει την δολοφονική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου.

Ο καταδικασμένος κακοποιός, που όταν συνελήφθη δήλωνε «αντιεξουσιαστής», απασχόλησε τις Αρχές για ανθρωποκτονίες και ληστείες σε επαρχιακή πόλη, ενώ ο καταδικασμένος τρομοκράτης αποτελεί ηγετικό στέλεχος της νέο τρομοκρατίας. Τα στόματα άνοιξαν μετά τη σύλληψη από την αντιτρομοκρατική των 14 ατόμων που είναι συγγενείς κρατουμένων στον Κορυδαλλό και έβαζαν χρήματα στο λογαριασμό του Γιαγτζόγλου.

Στις καταθέσεις τους στις δικαστικές Αρχές αρκετοί από αυτούς μίλησαν και έδωσαν τα πρόσωπα που είχαν στήσει την «επιχείρηση» αλλά και πώς ακριβώς λειτουργούσε το όλο σύστημα μέσα στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece υπάρχει κατάθεση συγγενή κρατούμενου που αναφέρει ότι επειδή είχε γεννήσει η σύζυγος ενός κρατούμενου, πλήρωσε 300 ευρώ για του περάσουν στο Κορυδαλλό ένα μπουκάλι βότκα ώστε να γιορτάσει το γεγονός, και ένας άλλος έδωσε επίσης 300 ευρώ για κάρτες κινητού τηλεφώνου. Ο καταδικασμένος τρομοκράτης έκανε τον διαμεσολαβητή ανάμεσα στον ενδιαφερόμενο και στον κακοποιό του κοινού ποινικού και φυσικά έπαιρνε το σχετικό ποσοστό.

Όσο όμως και αν ακούγεται εξωπραγματικό, με τον τρόπο αυτό δόθηκαν χρήματα κρατουμένων ακόμα και για οικοδομικές εργασίες σε κελιά, για μικρά ψυγεία, τηλεοράσεις και κουζίνες!!!! Πάντως ο δικαστικός λειτουργός που ανέλαβε να φέρει σε πέρας αυτή την τόσο σοβαρή έρευνα, δεν έχει πεισθεί ακόμα αν τα «προϊόντα» ήταν πράγματι αυτά ή εάν υπάρχουν πίσω από όλα αυτά και άλλα πιο σοβαρά ενδεχόμενα, όπως ακόμα και ναρκωτικά. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ του CNN Greece μια γυναίκα που είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες συγγενείς που κατέθεταν χρήματα, είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2017 γιατί είχε προσπαθήσει να περάσει ναρκωτικά στις φυλακές.

Την ίδια ώρα οι δικαστικές Αρχές μαζί με την αρχή καταπολέμησης της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, προεκτείνουν την έρευνά τους και σε λογαριασμούς που διατηρούν και άλλοι καταδικασμένοι τρομοκράτες ψάχνοντας τη ροή χρημάτων. Μάλιστα η έρευνα των Αρχών θα επεκταθεί και σε λογαριασμούς συγγενικών τους προσώπων κυρίως πρώτου βαθμού. Πρόκειται για λογαριασμούς αρχικά δυο γυναικών και δυο ανδρών που καταδικάστηκαν για υποθέσεις τρομοκρατίας χωρίς ακόμη να έχουν τελειώσει οι εκκρεμότητές τους με τα ελληνικά δικαστήρια.

Πάντως όπως φάνηκε, η πλειοψηφία των 14 συλληφθέντων είχαν συγγενείς έγκλειστους στην Α' πτέρυγα του Κορυδαλλού, εκεί όπου βρίσκονται και βαριά ονόματα της τρομοκρατίας και το κέντρο της όλης «επιχείρησης». Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου είχε φθάσει στο σημείο να κάνει απεργία πείνας για να μεταφερθεί από τις φυλακές της επαρχίας που κρατούνταν, στις φυλακές Κορυδαλλού και από την ημέρα που πέτυχε το σκοπό του έχει υποβάλει σύμφωνα με πληροφορίες αιτήματα για να κρατηθεί και ο ίδιος στην Α' πτέρυγα!!

Και μέσα σε όλη αυτή την εικόνα θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν κρατούμενοι που οι υποθέσεις τους έχουν τελεσιδικήσει, παραμένουν στον Κορυδαλλό παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να έχουν μεταφερθεί σε άλλες φυλακές καθώς ο Κορυδαλλός είναι πια σωφρονιστικό κατάστημα για υπόδικους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ