ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Δελφών: Σοκαρισμένη όλη η Άμφισσα από τη δολοφονία της 13χρονης (aud)

Δήμαρχος Δελφών: Σοκαρισμένη όλη η Άμφισσα από τη δολοφονία της 13χρονης (aud)
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Άμφισσας από τη δολοφονία της 13χρονης  σε καταυλισμό Ρομά.

Ο δήμαρχος Δελφών, Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο CNN Greece τονίζει ότι «είναι μία μέρα μεγάλου σοκ για την Άμφισσα. Είναι μία πόλη που έχει να βιώσει ανθρωποκτονία εδώ και 35-40 χρόνια και ξαφνικά χάνουμε ένα παιδί».

Ο ίδιος τόνισε πως οι πληροφορίες σχετικά με το αιματηρό περιστατικό είναι ακόμη συγκεχυμένες και είπε: «Χθες το βράδυ γύρω στις 8 με 9 είχαμε ένα περιστατικό μέσα στον καταυλισμό των Ρομά, πίσω από το αθλητικό κέντρο της Άμφισσας. Και εκεί, με πυροβολισμό, δυστυχώς, είχαμε νεκρό το κοριτσάκι, το οποίο είναι 12-13 χρονών».

Ο φερόμενος ως δράστης της υπόθεσης «έχει εξαφανιστεί», όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και συμπλήρωσε: «Δεν έχει παραδοθεί, δεν έχει συλληφθεί, αναζητείται από την αστυνομία και οι αστυνομικές Αρχές είναι σε φάση πλήρους προανάκρισης με τη βοήθεια του εισαγγελέα».

Μετά τη δολοφονία της 13χρονης ακολούθησαν επεισόδια στην πόλη, καθώς όπως μας είπε ο δήμαρχος «οικείοι του παιδιού μπήκαν μέσα στην πόλη και έσπασαν το κατάστημα του επαγγελματία ο οποίος έχει εμπλακεί στο περιστατικό. Έκτοτε έχουμε ηρεμία, δεν έχουμε κάτι άλλο που έχει γίνει στην πόλη».

Ερωτώμενος αν υπάρχουν φόβοι για νέα επεισόδια στην πόλη ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν μπόρεσε να αποκλείσει τίποτα. «Τίποτα δεν μπορώ να αποκλείσω, αλλά δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να υπάρχει ένταση. Αύριο, λογικά, θα είναι η κηδεία του παιδιού, περιμένουμε και μείς να δούμε πότε θα οριστεί και πότε θα γυρίσει από την Πάτρα, όπου έχει πάει για τη νεκροψία», είπε χαρακτηριστικά.

«Μπορείς να αποκλείσεις ποτέ κάτι; Όχι δεν μπορείς να αποκλείσεις. Εύχομαι και ελπίζω – και εμείς από την πλευρά μας συμβάλουμε σε αυτή την κατεύθυνση – να μην υπάρχει ένταση», υπογράμμισε, καταλήγοντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ