19 μέλη του Ρουβίκωνα, ανάμεσά τους και άτομα από την ηγετική ομάδα, προσήχθησαν νωρίς το πρωί μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της αναρχικής ομάδας, να εισβάλει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.  

Εδώ και αρκετό καιρό η σκοπιά στην είσοδο του υπουργείου στην Κατεχάκη είχε ενισχυθεί, ενώ είχε δοθεί εντολή να παραμένει ανοιχτή μόνο η μία από τις δύο καγκελόπορτες.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα έφτασαν έξω από το υπουργείο, δεν κατάφεραν να μπουν στον αίθριο χώρο, πέταξαν τρικάκια με συνθήματα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και αμέσως μετά οι ειδικοί φρουροί που ήταν στην πύλη τους ακινητοποίησαν και ειδοποίησαν, ώστε όλα τα άτομα να προσαχθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Στόχος του Ρουβίκωνα ήταν να επαναλάβει ό,τι είχε κάνει με την εισβολή στο υπουργείο Άμυνας, όπου τότε είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι την είσοδο του κεντρικού κτηρίου. Κάτι που όμως, όπως φαίνεται, δεν μπόρεσε να συμβεί στην Κατεχάκη.

Μάλιστα με επίσημη ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του CNN Greece αναφέροντας χαρακτηριστικά:

 
Σήμερα το πρωί ομάδα 20 ατόμων επιχείρησε να εισέλθει στους χώρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσω της κεντρικής εισόδου, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου. Τα άτομα αποκλείστηκαν αμέσως από την φρουρά στην εξωτερική περίμετρο των εγκαταστάσεων, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, όπου έριξαν έντυπο υλικό «τρικάκια». Άπαντες προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το πρωί στον εισαγγελέα, καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστό σάιτ του αντιεξουαστικού χώρου ο Ρουβίκωνας τονίζει πως «θα παλέψουμε κι εκεί ενώ θα συνεχίζουμε να παλεύουμε και σε όλα τα άλλα μέτωπα, πολιτικά, κοινωνικά, κινηματικά, ταξικά που έως τώρα έχουμε ανοίξει» και εξαπολύει επίθεση προς το υπουργείο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Να τελειώνουμε με τις δίκες με κατασκευασμένα κατηγορητήρια. Λευτεριά σε όλους τους πολίτικους κρατούμενους. Γι’ αυτό λοιπόν, τόλμη, τόλμη, περισσότερη τόλμη», καταλήγει το κείμενο.

Διαβάστε επίσης