ΕΛΛΑΔΑ

Σταδιακή ομαλοποίηση στην Ειδομένη προανήγγειλε ο Μουζάλας

Σταδιακή ομαλοποίηση στην Ειδομένη προανήγγειλε ο Μουζάλας
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ξεκαθάρισε σήμερα πως δεν πρόκειται να σημειωθεί καμία αιματοχυσία στην Ειδομένη, αντιθέτως η περιοχή θα αποσυμφορηθεί σταδιακά με στόχο την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής και την ομαλοποίηση της κατάστασης.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μουζάλας είπε ότι οι μετανάστες αποσύρονται σταδιακά, ενώ ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά.

Σχετικά με την έξοδο της χώρας μας από την ζώνη Σένγκεν, ο κ. Μουζάλας μιλώντας το MEGA είπε ότι η ιστορία αυτή χτίστηκε από μη θεσμικά όργανα της Ευρώπης και μάλιστα με την προβολή ξενοφοβικών απόψεων οι οποίες δεν αντανακλούν τις απόψεις ολόκληρης της Ευρώπης.

Ερωτηθείς για την FRONTEX και την αποδοχή του ρόλου της μετά τον σάλο που ξέσπασε λόγω της φημολογούμενης εξόδου της Ελλάδας από την Σένγκεν, ο κ. Μουζάλας απάντησε ότι πρόκειται για λάθος ερμηνεία, ενώ ξεκαθάρισε ότι την FRONTEX την θέλουμε κι έχουμε ζητήσει – ως χώρα – 1.600 άτομα για να ενισχύσουν τις δακτυλοσκοπήσεις και ταυτοποιήσεις στα νησιά αλλά και στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Ωστόσο, αντί να ικανοποιηθεί το αίτημα της Ελλάδας, η FRONTEX έστειλε ένα έγγραφο με το οποίο προαναγγέλλει την τοποθέτηση παρατηρητών από την πλευρά της FYROM, πράγμα που η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχτεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ