ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι οι πέντε συλληφθέντες για τα σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Ελεύθεροι οι πέντε συλληφθέντες για τα σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
MOTIONTEAM/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Αναβολή για να δικαστούν μεθαύριο, Πέμπτη (28/6), πήραν οι πέντε κατηγορούμενοι για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στη διαμαρτυρία κατά της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα τη συμφωνία Ελλάδας - πΓΔΜ για το ονοματολογικό

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκαν να δικαστούν, αφού έκανε δεκτό το αίτημά τους να αναβληθεί η δίκη προκειμένου να βρουν συνήγορο υπεράσπισης, αποφάσισε να άρει την κράτησή τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διώκονται -κατά περίπτωση- για διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση, παράνομη κατοχή κροτίδων, απόπειρα απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης εναντίον αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, κατηγορίες που είναι σε πλημμεληματικό βαθμό.

Πρόκειται για τέσσερις άντρες και μία γυναίκα, 22 έως 47 ετών.

Σημειώνεται πως από τα επεισόδια προκλήθηκαν φθορές σε κάδους απορριμμάτων, σταθμευμένα αυτοκίνητα κι ένα κατάστημα, πέριξ της νότιας πύλης της ΔΕΘ, όπου έλαβε χώρα η διαμαρτυρία, ενώ 14 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Τα επεισόδια

Τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων των ΜΑΤ ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας και συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ.

Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκαν οι οδοί Αγγελάκη και Τσιμισκή, στην Πλατεία της ΧΑΝΘ, όπου επεκτάθηκαν τα επεισόδια.

Η ένταση ξεκίνησε, όταν μερίδα διαδηλωτών έσπασε την πόρτα της νότιας πύλης της ΔΕΘ και αποπειράθηκε να εισέλθει εντός του χώρου της Εκθέσεως.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν να πετούν πέτρες και αντικείμενα προς τα ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα και χημικά.

Untitled2

CNN Greece/Περικλής Χατζηνάκος

Μετά τις 8 το απόγευμα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στους δρόμους της πόλης, όπου άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους.

CNN Greece/Περικλής Χατζηνάκος

Παρότι η ένταση μπροστά από τη νότια πύλη της ΔΕΘ εκτονώθηκε νωρίς, ο «κλεφτοπόλεμος» μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών συνεχίστηκε μέχρι και αργά το βράδυ.

CNN Greece/Περικλής Χατζηνάκος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ