Διαδικτυακή απάτη σε βάρος καταστήματος που πωλούσε προπληρωμένες κάρτες
Υπόθεση διαδικτυακής απάτης σε βάρος καταστήματος που πωλούσε προπληρωμένες κάρτες για διαδικτυακές αγορές, εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 55χρονου.
Ο δράστης κατηγορείται για απάτη μέσω διαδικτύου και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση, ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος, που πωλούσε προπληρωμένες κάρτες για διαδικτυακές αγορές.
Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, άγνωστο άτομο επικοινώνησε τηλεφωνικά με το συγκεκριμένο κατάστημα, προφασιζόμενο ότι είναι τεχνικός εταιρείας προπληρωμένων καρτών και ισχυρίστηκε ότι το μηχάνημα έκδοσης έχει βλάβη. Έτσι κατάφερε να πείσει εργαζόμενο του καταστήματος να του εκτυπώσει και να του αποστείλει προπληρωμένες κάρτες. Στη συνέχεια, προχώρησε άμεσα σε παράνομη χρήση-ενεργοποίησή τους σε ιστοσελίδες διαδικτυακού στοιχηματισμού.
Από την αξιολόγηση και συνεκτίμηση του προανακριτικού υλικού, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 55χρονου στην υπόθεση.
SPONSORED
Τέθηκε σε λειτουργία το politis.gov.gr: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών
01:00
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση: Πότε θα πληρωθούν τα 150 ευρώ για κάθε παιδί
00:30
Πληρωμές e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 8 έως 12 Ιουνίου
23:57
Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο μετά από 13 χρόνια για τη δολοφονία 65χρονου στην Τούμπα
23:45