ΕΛΛΑΔΑ

Κέντρο Αθήνας: Τον Μάιο αποφυλακίστηκαν, τον Ιούνιο πουλούσαν πάλι ναρκωτικά

Κέντρο Αθήνας: Τον Μάιο αποφυλακίστηκαν, τον Ιούνιο πουλούσαν πάλι ναρκωτικά

Με τα αποφυλακιστήρια στην τσέπη, που έγραφαν ημερομηνία 25 Μαΐου 2018, συνελήφθησαν χθες τρεις από τους συνολικά 28 αλλοδαπούς για διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως αποκαλύπτει το CNN Greece, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών διαπίστωσαν ότι ένας Γκανέζος, ένας Τανζανός και ένας Κονγκολέζος, που είχαν συλληφθεί στη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ το 2016 για εμπόριο ναρκωτικών, μόλις άκουσαν στο τέλος Μαΐου από το δικαστήριο την απόφαση για μόλις 8 χρόνια καταδίκη και αφού αφέθηκαν ελεύθεροι, επέστρεψαν την επόμενη κιόλας ημέρα στις πιάτσες τους και μάλιστα ακριβώς στο ίδιο παγκάκι που χρησιμοποιούσαν για να πουλούν τα ναρκωτικά.

Όχι μόνο δεν πήραν το δρόμο για τις φυλακές, αλλά εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα του νόμου, έφυγαν σαν κύριοι από το δικαστήριο για να κάνουν αυτό που έκαναν και πριν, δηλαδή να πουλήσουν ναρκωτικά, με την ΕΛΑΣ να πρέπει να τους συλλάβει ξανά!

Το CNN Greece είχε φέρει μάλιστα στο φως της δημοσιότητας πριν λίγο καιρό αδημοσίευτα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη δράση της πολυπληθέστερης συμμορίας που πουλούσε ναρκωτικά στο κέντρο της πρωτεύουσας. Συνολικά, τότε είχαν συλληφθεί 145 άτομα.

Στα βίντεο που έχουν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί και περιλαμβάνονται στη δικογραφία αποτυπώνονται από τις αρχές Ιουνίου όλες οι κινήσεις των συλληφθέντων που είχαν στήσει τα «μαγαζιά» τους στην πλατεία Αμερικής και πουλούσαν το «θάνατο» βγάζοντας ασύλληπτα κέρδη.

Η συγκεκριμένη περιοχή είχε μετατραπεί σε ένα από τα πιο καλά οργανωμένα «παζάρια» ναρκωτικών ουσιών, καθώς οι διακινητές δεν δίσταζαν να κάνουν τις αγοραπωλησίες τους ανάμεσα σε ανυποψίαστους διερχόμενους πολίτες ακόμα και μικρά παιδιά.

Οι διακινητές έκρυβαν τα ναρκωτικά κάτω από αυτοκίνητα και δίπλα σε δέντρα, ώστε να αποφεύγουν να κρατούν πάνω τους μεγάλη ποσότητα, σε περίπτωση ελέγχου από την αστυνομικά.

Η έρευνα των Αρχών άρχισε στις 10 Ιουνίου και κατάφεραν μέσα σε περίπου ενάμιση μήνα να αποδημήσουν τη συμμορία και να διαπιστώσουν από ποιους απαρτίζεται αλλά και το ποιος ήταν ο ρόλος του καθενός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ