Πέθανε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Σταύρος Τσακυράκης
«Έφυγε» από τη ζωή ο καθηγητής Συνταγματικού Διακαίου γνωστός αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του αντιδικτατορικού αγώνα μέσα από τις γραμμές του «Ρήγα Φεραίου», Σταύρος Τσακυράκης.
Ο ακαδημαϊκός πέθανε σε ηλικία 67 ετών στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης το Σάββατο, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.
Ο Σταύρος Τσακυράκης γεννηθεί στη Μήθυμνα (Μόλυβο) της Mυτιλήνης το 1951 και ταξίδεψε στην Αθήνα για να φοιτήσει ως οικότροφος του Κολλεγίου Αθηνών.
Εισήχθη στη Νομική Σχολή Αθηνών ενώ ως φοιτητής δραστηριοποιήθηκε έντονα κατά της χούντας των Συνταγματαρχών.
Για αυτή του τη δράση συνελήφθη, βασανίστηκε και φυλακίστηκε στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ.
Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, τον Απρίλιο του 2018 έδωσε το τελευταίο του μάθημα σε μία κατάμεστη αίθουσα καθώς θα αφυπηρετούσε στο τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς. Στο παρελθόν υπήρξε ακαδημαϊκός επισκέπτης σε ξένα μεγάλα Πανεπιστήμια.
Η κηδεία του Σταύρου Τσακυράκη θα γίνει αύριο Κυριακή στις 5 το απόγευμα από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής στο Μόλυβο.
Το ντοκιμαντέρ για τη Γάζα «NAZA» ξεπέρασε τους «Avengers» στo ιταλικό Box Offfice
16:09
Ισραηλινές πηγές: Μοναχικός λύκος ο συγκυβερνήτης που επιχείρησε να καταλάβει πτήση της Flydubai
15:59
Κύκλωμα με κρυπτονομίσματα: Ενώπιον του Ανακριτή την Δευτέρα τα ηγετικά μέλη της σπείρας
15:48
Η Τεχεράνη θα αυξήσει το δραστικό βεληνεκές των πυραύλων της
15:38