ΕΛΛΑΔΑ

Στις φλόγες το Πολεμικό Μουσείο στα Χανιά

Στις φλόγες το Πολεμικό Μουσείο στα Χανιά
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI//ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στις φλόγες τυλίχτηκε λίγο πριν τις 21:30 το βράδυ της Κυριακής το Πολεμικό Μουσείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τζανακάκη και Σφακιανάκη, στο κέντρο των Χανίων.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και παρά την μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστών που έδωσαν μεγάλη μάχη με τις φλόγες, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, οι πυκνοί καπνοί και οι φλόγες ήταν ορατοί από διάφορες περιοχές των Χανίων, σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

Capture copy

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν ξέσπασε η φωτιά, οι πυροσβέστες έβγαλαν μέσα από το κτίριο ένα άτομο το οποίο στη συνέχεια επιχείρησε να ξαναμπεί σε αυτό και τελικά συνελήφθη από τις Αρχές.

Επίσης εκτιμάται οτι η πυρκαγιά προκλήθηκε από άτομα που χρησιμοποιούσαν το κτίριο ως κατάλυμα.

Νωρίτερα, έξω από το φλεγόμενο κτίριο βρέθηκε και ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας ο οποίος εξέφρασε την θλίψη του για την καταστροφή, επισημαίνοντας ότι εδώ και δύο χρόνια ο δήμος κατέβαλε ουσιαστικές προσπάθειες για να περιέλθει το κτίριο στο δήμο, ώστε να αποτελέσει στο μέλλον το νέο δημαρχείο Χανίων.

Capture copy copy

Ο κ. Βάμβουκας πρόσθεσε ότι οι πιέσεις της δημοτικής αρχής προς το υπουργείο Έθνικης Άμυνας βρίσκονταν σε καλό δρόμο ενώ τόνισε ότι τα τελευταία αυτά χρόνια δεν υπήρχε η αρμόζουσα ενδιάμεση φροντίδα και επιτήρηση που χρειάζονταν με αποτέλεσμα, άγνωστοι να το χρησιμοποιήσουν ως κατάλυμα και ενδεχομένως αυτοί να προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Το ευτύχημα είναι ότι τα εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου είχαν μεταφερθεί στην Αθήνα όμως όπως σημείωσε ο κ.Βάμβουκας «το κακό έγινε, και θα πρέπει να δούμε πώς θα επουλωθεί αυτό το τραύμα που έγινε στην πόλη μας και μάλιστα σε ένα ιστορικό κτίριο».

Ο δήμαρχος Χανίων κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τώρα περισσότερο από ποτέ το αίτημα το κτίριο να περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου Χανίων και όπως είπε χαρακτηριστικά μετά από αυτό το συμβάν «έχω πεισμώσει ακόμα περισσότερο».

Φωτογραφίες και βίντεο από flashnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ