Φωτιές στην Αττική: Πάνω από 20 οι νεκροί και τουλάχιστον 88 οι τραυματίες από τις πυρκαγιές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (24/7), προχώρησε σε ενημέρωση τονίζοντας ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θυμάτων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική ξεπερνά τους 20.
Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως οι τραυματίες μέχρι αυτή την ώρα είναι περισσότεροι από 88, ενώ απ'αυτούς οι 11 είναι σε σοβαρή κατάσταση και οι 16 ανήλικοι.
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε σε τρία παράλληλα μέτωπα και πάνω από 15 εστίες πυρκαγιάς που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα.
«Τούτη η ώρα, είναι η ώρα της μάχης», συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος και τόνισε πως «μοναδικό μας μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση της καταστροφής και η συνδρομή στους πολίτες που έχουν πληγεί».
Ο κ. Τζανακόπουλος ανακοίνωσε ότι «αύριο με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν όλες οι διαθέσιμες πτητικές δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πυροσβεστικού Σώματος» και πως «σε ανταπόκριση αιτήματος προς τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας θα συνδράμουν και αεροσκάφη από την Ισπανία αλλά και πρόσθετο πεζοπόρο τμήμα 60 ατόμων από την Κύπρο».
Ανακοίνωσε επίσης ότι «το φαινόμενο των 15 ταυτόχρονων εστιών σε τρία διαφορετικά μέτωπα που έλαβε χώρα σήμερα στην Αττική, οδήγησε το ΥΠΕΘΑ να απευθύνει αίτημα προς τις ΗΠΑ, οι οποίες ανταποκρίθηκαν και έτσι αύριο θα βρίσκεται στον εναέριο χώρο της Αττικής ειδικά εξοπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, που θα παρατηρεί και θα εντοπίζει οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια».
Η μεγάλη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»
12:37
ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: Η Ελλάδα δεν αξιοποιεί το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας
12:31
Παγκόσμιες πρεμιέρες ταινιών με τους Έλεν Μίρεν και Σεθ Ρόγκεν στο Φεστιβάλ του Τορόντο
12:28
Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα προστασίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
12:18