Φωτιά Αττική: Με μικρές απώλειες γλίτωσε ο Κάλαμος
Ο Κάλαμος Αττικής μια περιοχή που έχει δεχθεί επανειλημμένα την καταστροφική μανία της φωτιάς αυτή τη φορά γλύτωσε με μικρές απώλειες.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι ξεκίνησε από δασώδη περιοχή πάνω από το συνοικισμό Πανόραμα και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε μέχρι τον συνοικισμό Γαλήνη πολύ κοντά στην παραλία των Αγίων Αποστόλων. Πρόκειται για μια περιοχή που είχε “γλυτώσει” από την περυσινή καταστροφική πυρκαγιά και στην οποία υπάρχουν αρκετά σπίτια. Δύο σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς το ένα μάλιστα στη Γαλήνη σε σχετική απόσταση από την μεγάλη εστία της πυρκαγιάς.
Δεκάδες σπίτια όμως έχουν υποστεί ζημίες κυρίως στις σκεπές τους και στις αυλές τους. Όπως μας είπαν οι κάτοικοι ήταν καθοριστικής σημασίας η επέμβαση του ελικοπτέρου που με ρίψεις νερού απέτρεψε την περαιτέρω εξάπλωση της φωτιάς. Προβλήματα δημιουργήθηκαν στην ηλεκτροδότηση αλλά έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση του δικτύου και το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής έχει και πάλι ρεύμα. Από το πρωί οι πολίτες προσέρχονται στην κοινότητα Καλάμου για να δηλώσουν της ζημιές στις περιουσίες τους.
Ένας νέος «καρχαρίας-φάντασμα» της βαθιάς θάλασσας ανακαλύφθηκε ανοιχτά της Κόστα Ρίκα
12:37
Ροδόπη: Σημάδια βελτίωσης για τον ανήλικο που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα
12:28
Γιατί η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει προκαλέσει τόσο μεγάλες αντιδράσεις
12:16
Τέλος τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία - Έγιναν πάνω από 26.000 σε νοσοκομεία και ιδιωτικές δομές
12:06