ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος Ελ. Ερυθρού Σταυρού στο CNN Greece: Ελέγχουμε σπίτια, φοβόμαστε ότι θα αυξηθούν οι νεκροί

Πρόεδρος Ελ. Ερυθρού Σταυρού στο CNN Greece: Ελέγχουμε σπίτια, φοβόμαστε ότι θα αυξηθούν οι νεκροί
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν από χθες την ανατολική Αττική συνεχώς αυξάνεται, αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων. Στην προσπάθεια εντοπισμού τους συμμετέχουν και οι διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι πραγματοποιούν από το πρωί εντατικούς ελέγχους μαζί με την αστυνομία στα καμένα σπίτια στην περιοχή Μάτι.

Την ανησυχία του ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών αυτής της τραγωδίας, εξέφρασε μιλώντας στο CNN Greece ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Νίκος Οικονομόπουλος.

«Οι φόβοι μας ότι δεν τελειώσαμε με το θέμα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την τραγωδία βγαίνουν αληθινοί και με περισσότερη ένταση συνεχίζουμε τον έλεγχο των καμένων σπιτιών, μαζί με την αστυνομία φυσικά, προκειμένου να εντοπίσουμε αγνοούμενους εγκλωβισμένους, ακόμα και νεκρούς», τονίζει ο κ. Οικονομόπουλος.

Μέχρι στιγμής η διασωστική ομάδα, αποτελούμενη από 20 άτομα με επικεφαλής τον κ. Ανδριόπουλο -έναν έμπειρο διασώστη, όπως επισημαίνει ο κ. Οικονομόπουλος- έχουν πραγματοποιήσει ελέγχους σε περίπου 120 σπίτια, ενώ έχουν ελέγξει και όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής που υπήρχαν πληροφορίες ότι πιθανώς εκεί να υπήρχαν θύματα, αλλά όπως λέει «όλα αυτά ήταν αβάσιμα».

«Δυστυχώς επειδή οι αναζητήσεις αγνοουμένων είναι πάρα πολλές και αυτό μας δίνει να καταλάβουμε ότι πολλοί άνθρωποι δεν βρίσκουν τους ανθρώπους τους, είναι λογικό μέσα σε αυτούς να υπάρχουν και άτομα τα οποία έχουν χάσει τη ζωή τους. Αυτό μένει να διαπιστωθεί μέσα από την έρευνα των καμένων κατοικιών», τονίζει ακόμα ο κ. Οικονομόπουλος.

Παράλληλα, κάνει λόγο για πολλές καταγγελίες ανθρώπων, που τηλεφωνούν και δεν εξυπηρετούνται.

Όπως λέει ο ίδιος, «έξω από το δημαρχείο έχουμε δημιουργήσει έναν πρόχειρο σταθμό πρώτων βοηθειών, όπου τον έχουμε για τις ανάγκες μετατρέψει και σε κέντρο εξυπηρέτησης των πολιτών, με τους ανθρώπους μας από την κοινωνική πρόνοια που είναι εκεί μαζί με τις νοσηλεύτριες του νοσηλευτικού τμήματος, οι οποίοι με τη σειρά τους βοηθούν τον κόσμο στα διάφορα τραύματά τους ή στα διάφορα προβλήματα τα οποία έχουν και από κει κρίνουμε και με τους γιατρούς της κινητής μονάδας αν πρέπει να προωθηθούν στα νοσοκομεία, αν χρειάζεται να πάνε κάπου να αναπαυθούν. Έχουμε δημιουργήσει και έναν τέτοιο χώρο φιλοξενίας στο κλειστό γυμναστήριο της Ραφήνας με 75 κρεβάτια».

«Είμαστε μπροστά στο κακό που έχει συμβεί διαθέσιμοι να απαλύνουμε τον πόνο των συνανθρώπων μας που μέσα από το μεγάλο σοκ που υπέστησαν, έχουν και αυτή τη στιγμή που μιλάμε την ανάγκη μας και θα την έχουν και τις επόμενες μέρες και από κει και πέρα φαντάζομαι το κράτος με τις υπηρεσίες του τις αρμόδιες θα λειτουργήσει», τονίζει ο κ. Οικονομόπουλος και διευκρινίζει ότι ο έλεγχος συνεχίζεται και τις επόμενες ώρες και θα συνεχιστεί και αύριο.

Σημειώνεται ότι ο ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο ιδιώτες ή εταιρείες που το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανακούφιση των πληγέντων.

Πληροφορίες Λογαριασμού:

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ A.E.

Αρ. Λογαριασμού

0026.0240.31.0201181388

IBAN

GR6402602400000310201181388

Δείτε τις εξελίξεις από την πυρκαγιά στο live του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ