ΕΛΛΑΔΑ

Εξετάζουν τρία περιστατικά αυθαιρεσίας αστυνομικών στις εκδηλώσεις μνήμης

Εξετάζουν τρία περιστατικά αυθαιρεσίας αστυνομικών στις εκδηλώσεις μνήμης
Εκδηλώσεις μνήμης -στην έβδομη επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου-, στην Αθήνα, στις 6 Δεκεμβρίου 2015 EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Τρεις καταγγελίες για περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της 6ης Δεκέμβρη την περασμένη Κυριακή, έχουν περιέλθει σε γνώση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα τρία περιστατικά -δύο στην Αθήνα και ένα στο Βόλο- έχουν καταγραφεί σε φωτογραφικά στιγμιότυπα και βιντεοληπτικό υλικό. Πρόκειται με περιστατικό, το οποίο καταγράφεται με αστυνομικούς κατά τη σύλληψη ανηλίκου στην Καλλιδρομίου και ένα δεύτερο κατά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ, μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Αμερικής.

Σε βίντεο -σύμφωνα με πληροφορίες- έχει καταγραφεί και περιστατικό στο Βόλο με αστυνομικό διμοιρίας να χτυπάει σταθμευμένο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, φέρεται να είχε εντοπίσει εστία φωτιάς και όταν υπέπεσε στην αντίληψή του, επιχείρησε στην κατάσβεση της.

Πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σημειώνουν ότι οι καταγγελίες έχουν περιέλθει σε γνώση του αναπληρωτή Υπουργού Νίκου Τόσκα, ο οποίος ζήτησε την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων περιστατικών για τα οποία διενεργείται έρευνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ