ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη CNN Greece: Παραλίγο 500 οδηγοί νεκροί από τη φωτιά – η σωτήρια κίνηση της ΕΛ.ΑΣ

Αποκάλυψη CNN Greece: Παραλίγο 500 οδηγοί νεκροί από τη φωτιά – η σωτήρια κίνηση της ΕΛ.ΑΣ
ALKIS KONSTANTINIDIS/REUTERS

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τα όσα συνέβησαν την ώρα που η πύρινη λαίλαπα «κατάπινε» μια ολόκληρη περιοχή και οδηγούσε στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μέσω των περιγραφών αστυνομικών που ήταν στο σημείο της φωτιάς και με κίνδυνο της ζωής τους βοήθησαν τους συμπολίτες τους όπως μπορούσαν.

Όπως μάλιστα υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, όταν η φωτιά έφτασε στη Λεωφόρο Μαραθώνος, απεγκλώβισαν εκατοντάδες οδηγούς, που μέσα στον καπνό και στις φλόγες προσπαθούσαν να βρουν τρόπο διαφυγής.

Αστυνομικές πηγές έλεγαν στο CNN Greece ότι θα θρηνούσαμε περισσότερα από 500 άτομα εάν δεν έχει γίνει γρήγορα η εκκένωση της Λεωφόρου Μαραθώνος και αν δεν σταματούσαν στο ύψος του Διονύσου οδηγούς που ήθελαν να συνεχίσουν την πορεία τους.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί διευκρινίζουν ότι η Λεωφόρος Μαραθώνος στο σημείο που βρίσκεται από τη Ραφήνα έως το Μάτι είχε μείνει ανοιχτή για όσους ήθελαν από τις συγκεκριμένες περιοχές να φύγουν από την παραλία και να ανέβουν προς τον κεντρικό δρόμο, όμως όταν πια οι φλόγες έφτασαν να καίνε και να μετατρέπουν σε πυρωμένη άσφαλτο τον δρόμο ήταν αδύνατον οποιοδήποτε όχημα να κινηθεί στη συγκεκριμένη οδό.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ άρχισαν βλέποντας αυτήν την εικόνα - και χωρίς να υπάρχει από τις αρμόδιες αρχές εντολή για εκκένωση - να μπαίνουν στα φλεγόμενα σπίτια και όπως περιγράφουν στο CNN Greece, πολλές φορές να κουβαλούν ακόμα και στις πλάτες τους ηλικιωμένους που είχαν εγκλωβιστεί στην πύρινη λαίλαπα.

Άλλοι αστυνομικοί ζήτησαν επειγόντως να διατεθούν λεωφορεία για να απομακρυνθούν τα παιδιά από τις παιδικές κατασκηνώσεις ενώ ορισμένοι έπεφταν στη θάλασσα για να σώσουν, όπως μπορούσαν, πολίτες που είχαν βρει πια μόνη διέξοδο και ελπίδα για ζωή στη θάλασσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ