ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία δίχως τέλος: Στους 83 οι νεκροί, προχωρά η διαδικασία των ταυτοποιήσεων

Τραγωδία δίχως τέλος: Στους 83 οι νεκροί, προχωρά η διαδικασία των ταυτοποιήσεων
REUTERS/Alkis Konstantinidis

Τραγωδία δίχως τέλος στην ανατολική Αττική, με τον αριθμό των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά να ανέρχεται πλέον επισήμως στους 83 και την αγωνία για τους αγνοούμενους να κορυφώνεται.

Η επόμενη «πράξη» του δράματος διαδραματίζεται πλέον στο νεκροτομείο Αθηνών στο Γουδί, όπου συγγενείς και φίλοι θυμάτων και αγνοούμενων περιμένουν να ακούσουν νέα για τους δικούς τους ανθρώπους.

Βαρύ είναι το κλίμα και ανάμεσα στους ιατροδικαστές, οι οποίοι κάνουν αγώνα δρόμου για να ολοκληρώσουν τις νεκροτομές το συντομότερο δυνατό.

Όπως έγινε γνωστό από την ενημέρωσή τους, μέχρι το βράδυ της Πέμπτης είχε ολοκληρωθεί η νεκροτομή σε 75 σορούς και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, Παρασκευή. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, οι περισσότερες σοροί είναι απανθρακωμένες.

Οι συγγενείς, όπως είναι άλλωστε και λογικό, δεν βλέπουν τα απανθρακωμένα σώματα ενώ παράλληλα τους παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη κατά τη διαδικασία λήψης δειγμάτων γενετικού υλικού.

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι ταυτοποιήσεις

Η ταυτοποίηση των θυμάτων συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς και έχει πλέον ξεκινήσει η διαδικασία παραλαβής των σορών στο νεκροτομείο Αθηνών στο Γουδί.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μέχρι στιγμής έχουν παραληφθεί 55 συγκριτικά βιολογικά υλικά συγγενών αγνοουμένων και 29 βιολογικά υλικά σορών, καθώς επίσης και οκτώ δακτυλικά αποτυπώματα από σορούς.

Η εργαστηριακή εξέταση έχει ολοκληρωθεί σε 50 βιολογικά υλικά συγγενών αγνοουμένων, 18 βιολογικά υλικά σορών.

Επίσης, υπάρχει συνεργασία, της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών με το υπουργείο Εξωτερικών για την περίπτωση των αγνοουμένων υπηκόων ξένων χωρών, προκειμένου να προσκομίζονται από συγγενείς πρώτου βαθμού τα απαραίτητα στοιχεία (γενετικό προφίλ και βιολογικό υλικό) και να προχωρά η εξακρίβωση της ταυτότητας.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Όπως είπε νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής,Σταυρούλα Μαλλίρη, οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων.

Ελέγχονται υπαίθριοι χώροι, αυτοκίνητα, αυλές σπιτιών, οικίες που έχουν καταστραφεί μερικώς ή ολικώς και όποιον άλλο χώρο πιθανώς να υπάρχουν άνθρωποι.

Στις οικίες που είναι κλειστές και δεν μπορούν να εισέλθουν οι πυροσβέστες, προς το παρόν δεν έχει διενεργηθεί ακόμη έλεγχος.

«Συναισθανόμενοι την αγωνία των συγγενών των αγνοούμενων, σας αναφέρουμε ότι οι έρευνες για την αναζήτηση αυτών δεν θα σταματήσουν, προτού ελεγχθούν όλοι οι χώροι και τα σημεία στα οποία εξελίχθηκε η πυρκαγιά» διαβεβαίωσε η κ. Μαλλίρη.

Υπενθυμίζεται πως οι δηλώσεις των αγνοουμένων γίνονται στον τηλεφωνικό αριθμο 199 της Πυροσβεστικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ