Φωτιές Αττική: Σιωπηλή συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τους νεκρούς της πυρκαγιάς
Σιωπηλή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα το βράδυ της Δευτέρας προς τιμήν της μνήμης των θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική.
Καθισμένοι σε κύκλο εκατοντάδες πολίτες κρατώντας κεριά στα χέρια τους συγκεντρώθηκαν από τις 9 στην πλατεία Συντάγματος κοντά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, «τιμώντας σιωπηλά» τους νεκρούς από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.
Χρησιμοποιώντας κεριά σχημάτισαν μια καρδιά καθώς και την ημερομηνία της φονικής πυρκαγιάς, πραγματοποιώντας παράλληλα βουβή διαμαρτυρία.
Με αυτόν το τρόπο πολίτες ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμα του μπασκετμπολίστα Γιάννη Γκαγκαλούδη.
Με ανάρτησή του στα Social Media, ο καλαθοσφαιριστής, ζήτησε από τους διαδικτυακούς του φίλους και όχι μόνο, να συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος κρατώντας αναμμένα κεριά, ώστε να «φωτίσουμε τον ουρανό και τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδοξα».
Η Ισπανία ετοιμάζεται για την έκλειψη ηλίου υπό τον κίνδυνο πυρκαγιών: Επί ποδός 35.000 αστυνομικοί
14:02
Μοχσέν Ρεζάι: Ποιος είναι ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ιράν που διόρισε ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
13:49
Φωτιά στις Βολίμες Ζακύνθου: Μήνυμα από 112 για εκκένωση από Ελιές προς Βολίμες
13:42
Στεγαστικά προγράμματα και φορολογικές ελαφρύνσεις: Τι φέρνει η ΔΕΘ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων
13:35