Η Ρωσία απελαύνει δύο Έλληνες διπλωμάτες
Η Ρωσία ανακοίνωσε την απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών στον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά, ως απάντηση στις «μη φιλικές» ενέργειες της Αθήνας έναντι της χώρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Ο Έλληνας πρέσβης εκλήθη νωρίτερα στο ρωσικό ΥΠΕΞ προκειμένου να ενημερωθεί για τις κινήσεις της Μόσχας σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών, αλλά και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα ακόμη δύο Ρώσων αξιωματούχων.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των Ελλήνων διπλωματών ούτε η ημερομηνία απέλασής τους.
«Στις 6 Αυγούστου, ο Έλληνας πρέσβης στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου του παρουσιάστηκε υπόμνημα, με το οποίο ενημερωνόταν η Ελλάδα για τα αντίμετρα που ελήφθησαν από τη ρωσική πλευρά, σε απάντηση των μη φιλικών ενεργειών της Αθήνας εναντίον Ρώσων διπλωματών, τον Ιούλιο» ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σημειώνεται πως ο Έλληνας πρέσβης έχει κληθεί άλλες δύο φορές από το ρωσικό ΥΠΕΞ για εξηγήσεις, το τελευταίο διάστημα.
Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξανά στις ράγες τη Δευτέρα (8/12) - Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών
18:58
Δικαστήρια Ευελπίδων: Πέθανε 84χρονος που δικαζόταν για ενδοοικογενειακή βία
18:51
Αγρότες: Άνοιξαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τελωνείο του Προμαχώνα
18:42
Ανδραβίδα: Θρίλερ με αυτοκίνητο που βρέθηκε σε κανάλι - Οι αρχές αναζητούν τους επιβαίνοντες
18:33