Οι πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής έχουν από σήμερα τη δυνατότητα υποβολής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης για τις παροχές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, (ασφαλιστικές διευκολύνσεις, έκτακτη οικονομική ενίσχυση συνταξιούχων που υπέστησαν σωματική βλάβη ή έχουν δευτερεύουσα κατοικία στις πληγείσες περιοχές), στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Διαβάστε επίσης

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η ηλεκτρονική υποβολή γίνεται, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ http://www.efka.gov.gr/_eservices/pyroplhktoi.cfm, με τη χρήση των κωδικών του Taxis.

Υπενθυμίζεται ότι συνταξιούχοι που έχουν κύρια κατοικία στις πληγείσες περιοχές, θα λάβουν αυτόματα την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ίση με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο μηνιαίων συντάξεων, χωρίς να απαιτείται εκ μέρους τους αίτηση.

Αντιστοίχως, χωρίς να απαιτείται αίτηση, θα γίνει η διαδικασία της επίσπευσης των αιτήσεων συνταξιοδότησης από ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ και ΜΤΠΥ, που έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, από πυρόπληκτους που έχουν κύρια κατοικία στις πληγείσες περιοχές.


Διαβάστε επίσης

Πρόσθετες εισφορές για 162.000 επαγγελματίες

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Δείτε πότε ανοίγει η πλατφόρμα στο koinonikomerisma.gr

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr