ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοψίες σε «κόκκινα» κτήρια σε Μαραθώνα, Ραφήνα και Κινέτα

Αυτοψίες σε «κόκκινα» κτήρια σε Μαραθώνα, Ραφήνα και Κινέτα
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς ο έλεγχος των κτηρίων τα οποία έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα» από τις επιτροπές που πραγματοποίησαν τις πρώτες αυτοψίες στις πυρόπληκτες περιοχές του Μαραθώνα, της Ραφήνας και της Κινέτας. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα κλιμάκια των τριμελών επιτροπών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) αποφαίνονται κατόπιν αυτοψίας εάν τα κτήρια αυτά μπορούν να επισκευαστούν ή πρέπει να κατεδαφιστούν.

Για τα κτήρια για τα οποία εκδίδεται Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτηρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.), «ενημερώνονται τηλεφωνικά οι ιδιοκτήτες, για τη δυνατότητα κατεδάφισης από το Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών των πληγέντων κτηρίων, αδαπάνως για τους πολίτες. Ήδη από τη Δευτέρα 13.08.2018 ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες των κτηρίων για τα οποία έχουν εκδοθεί τα ΠΑΕΕΚ και τους αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τόσο τα κείμενα των απαιτούμενων Υπεύθυνων Δηλώσεων (Υ.Δ.) που πρέπει να υποβληθούν, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής, όσο και φωτοτυπία του εκδοθέντος ΠΑΕΕΚ».

Σημειώνεται ότι οι υπεύθυνες δηλώσεις υποβάλλονται στα γραφεία της Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε., επί της οδού Κόνιαρη 43- 3ος όροφος-, 11471, Αθήνα (πλησίον Αρείου Πάγου) ή κατόπιν συνεννόησης στα γραφεία Συντονισμού των Μηχανικών της Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε Ραφήνα, Μαραθώνα και Κινέτα.

Τέλος, το υπουργείο ενημερώνει τους πολίτες των πληγεισών περιοχών πως ήδη έχει προχωρήσει στην εξεύρεση πιστοποιημένων συνεργείων εντοπισμού και απομάκρυνσης αμιάντου και μέσα στην επόμενη εβδομάδα ξεκινούν και οι αντίστοιχοι έλεγχοι και οι απομακρύνσεις επικίνδυνων υλικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ