ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν οι πρώτες κατεδαφίσεις «κόκκινων» κτηρίων στο Μάτι

Ξεκίνησαν οι πρώτες κατεδαφίσεις «κόκκινων» κτηρίων στο Μάτι
Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ξεκίνησε το γκρέμισμα των τεσσάρων πρώτων «κόκκινων» κτηρίων που καταστράφηκαν από την φονική πυρκαγιά στην Αττική και τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα να κατοικηθούν.

Οι κατεδαφίσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ ειδικά συνεργεία θα προχωρήσουν στην απομάκρυνση υλικών επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα κλιμάκια των τριμελών επιτροπών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) αποφαίνονται κατόπιν αυτοψίας εάν τα κτήρια αυτά μπορούν να επισκευαστούν ή πρέπει να κατεδαφιστούν.

Για τα κτήρια για τα οποία εκδίδεται Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτηρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.), «ενημερώνονται τηλεφωνικά οι ιδιοκτήτες, για τη δυνατότητα κατεδάφισης από το Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών των πληγέντων κτηρίων, αδαπάνως για τους πολίτες. Ήδη από τη Δευτέρα 13.08.2018 ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες των κτηρίων για τα οποία έχουν εκδοθεί τα ΠΑΕΕΚ και τους αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τόσο τα κείμενα των απαιτούμενων Υπεύθυνων Δηλώσεων (Υ.Δ.) που πρέπει να υποβληθούν, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής, όσο και φωτοτυπία του εκδοθέντος ΠΑΕΕΚ», ανέφερε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ