ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνες για τα «πειραγμένα» φυσίγγια στις φυλακές Πάτρας

Έρευνες για τα «πειραγμένα» φυσίγγια στις φυλακές Πάτρας
EUROKINISSI

Απαντήσεις στα ερωτήματα που προέκυψαν από την περίεργη υπόθεση με τα φυσίγγια σε όπλα φρουρών στις φυλακές Πάτρας, που δεν περιείχαν πυρίτιδα αλλά χώμα, προσπαθούν να βρουν οι αρμόδιες Αρχές.

Όπως αποκάλυψε από χθες το CNN Greece, φρουροί κατήγγειλαν στον διοικητή της εξωτερικής φρουράς ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου του οπλισμού λίγο πριν την ανάληψη της βάρδιάς τους, διαπίστωναν κατά καιρούς ότι κάποια από τα φυσίγγια ήταν πιο ελαφριά από ό,τι θα έπρεπε κανονικά.

Αμέσως οι Αρχές των φυλακών προχώρησαν σε δειγματοληπτικό έλεγχο φυσιγγίων από δυο σκοπιές των φυλακών και διαπιστώθηκε ότι κάποια από τα φυσίγγια δεν περιείχαν πυρίτιδα, αλλά χώμα.

Συνεπώς σε περίπτωση που οι φρουροί θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, θα διαπίστωναν ότι αυτά θα ήταν εντελώς ανενεργά. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία πάντως, το κουβάρι θέλει πολύ χρόνο για να ξετυλιχτεί καθώς στις σκοπιές εναλλάσσονται πολλά άτομα, που μπορεί να φτάνουν και τα 80 και κάθε φορά, ο ένας φρουρός παραδίδει στον επόμενο, ενώ η συγκεκριμένη παρτίδα από φυσίγγια είχε παραληφθεί για πρώτη φορά το 2013.

Το περιστατικό, όπως καταγγέλλεται, προκάλεσε πολλά ερωτήματα τόσο για το πόσα από τα φυσίγγια είχαν αχρηστευθεί, αλλά φυσικά και το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτή την ενέργεια. Πάντως στις συγκεκριμένες φυλακές υπάρχουν βαρυποινίτες και ανάμεσά τους, πολύ γνωστός καταδικασμένος για διακίνηση ποσότητας ναρκωτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ