ΕΛΛΑΔΑ

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο: Πότε εμφανίστηκαν τα πρώτα πυροσβεστικά στην περιοχή Νταού Πεντέλης

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο: Πότε εμφανίστηκαν τα πρώτα πυροσβεστικά στην περιοχή Νταού Πεντέλης
EUROKINISSI

Νέο βίντεο που κατέγραψε ιδιωτική κάμερα ασφαλείας για την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο Νταού Πεντέλης την 23η Ιουλίου, και την καθυστέρηση άφιξης των πυροσβεστικών οχημάτων στην περιοχή, έρχεται στη δημοσιότητα.

Το βίντεο, δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή, και όπως φαίνεται σε αυτό, ενώ η φωτιά ξέσπασε στις 4.41 μ.μ. της 23ης Ιουλίου, το πρώτο πυροσβεστικό όχημα εμφανίζεται στο βίντεο στις 5.34 μ.μ., δηλαδή πάνω από 50 λεπτά αργότερα.

Μερικά λεπτά νωρίτερα, στις 5.21 μ.μ. η κάμερα «έπιασε» ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης ή της Τροχαίας να διέρχεται από το σημείο. Έπειτα από λίγο, το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. επέστρεψε ακολουθούμενο από τέσσερα πέντε Ι.Χ., και ένα από τα πιθανά σενάρια θέλει το πλήρωμα του περιπολικού να βοήθησε τους οδηγούς των αυτοκινήτων να απομακρυνθούν με ασφάλεια από την περιοχή.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το δημοσίευμα της εφημερίδας, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι τα οχήματα που έσπευσαν πρώτα για την κατάσβεση της φωτιάς δεν ανήκουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά σε εθελοντικές ομάδες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του 199 της Πυροσβεστικής, τα οποία επικαλείται μεταξύ άλλων στο πόρισμά του ο τεχνικός σύμβουλος Ανδριανός Γκουρμπάτσης, τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα κατέφθασαν στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς στις 5.11 μ.μ. Ωστόσο, ο ίδιος ο πραγματογνώμονας αμφισβητεί την ακρίβεια των στοιχείων αυτών αφού υπάρχουν υπόνοιες ότι οι καταγεγραμμένοι χρόνοι αποκλίνουν από τους πραγματικούς και επομένως, περισσότερο ασφαλή συμπεράσματα θα προκύψουν από τα ψηφιακά ίχνη που αφήνουν οι υδροφόρες στο σύστημα Engage της Πυροσβεστικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ