ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Ύδρας: Μετά το μεσημέρι θα έχει αποκατασταθεί πλήρως υδροδότηση και ηλεκτροδότηση στο νησί

Δήμαρχος Ύδρας: Μετά το μεσημέρι θα έχει αποκατασταθεί πλήρως υδροδότηση και ηλεκτροδότηση στο νησί
EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

«Μετά το μεσημέρι, τόσο η υδροδότηση όσο και η ηλεκτροδότηση στο νησί της Υδρας θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως σύμφωνα με τους αρμόδιους, χάρη σε δύο προσωρινές λύσεις που έχουν δρομολογηθεί», όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

«Σιγά- σιγά αποκαθίσταται το πρόβλημα υδροδότησης, με τον προσωρινό τρόπο της υδροφόρας του πολεμικού ναυτικού και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ευαισθησία και την άμεση ανταπόκριση του» ανέφερε ο δήμαρχος Ύδρας μιλώνταςστον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε ότι «αναμένονται και δύο μεγάλες γεννήτριες που θα ηλεκτροδοτήσουν το νησί».

Ο κ. Κουκουδάκης ζήτησε την κατανόηση των επισκεπτών, αλλά και των επαγγελματιών του νησιού και όπως είπε «δικαιολογημένα έχουν παράπονα και παρά την κατανόηση που δείχνουμε προς τους ανθρώπους του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς τα συνεργεία βρίσκονται στην Ύδρα και μέχρι αργά το βράδυ έκαναν μετρήσεις, εγώ όταν τελειώσει αυτή κρίση, οφείλω με κάθε νόμιμο τρόπο να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του νησιού, διότι η Ύδρα έχει υποστεί ζημιά».

Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής, Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο οποίος βρισκόταν μάλιστα εκεί όταν έγινε η διακοπή ηλεκτροδότησης, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις "Κουντουριώτεια 2018" είχε δηλώσει πως από τις 2 τα ξημερώματα βρίσκεται στην Ύδρα υδροφόρα του πολεμικού ναυτικού και επίσης μεταφέρονται στο νησί γεννήτριες, για να τροφοδοτηθεί με ηλεκτρικό ρεύμα», δήλωσε ο

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής επισήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «δεν είναι δυνατόν μέσα στο κατακαλόκαιρο να μένει το νησί χωρίς ρεύμα. Αν και η 'Υδρα τροφοδοτείται από δύο εναλλακτικές πλευρές, δυστυχώς και οι δύο είναι εκτός».

Διευκρινίσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ σχετικά με τη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα

«Άμεσα κινήθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να εντοπίσει πού έχει γίνει η βλάβη, ωστόσο αυτό είναι πολύ δύσκολο διότι το δίκτυο ηλεκτροδότησης είναι υποθαλάσσιο» τόνισε ο κ. Χατζηπέρος και υπογράμμισε ότι «προβλήματα υπήρξαν και στην υδροδότηση, διότι το νησί έχει αφαλάτωση, η οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν υπάρχει ρεύμα».

Σχολιάζοντας δε το αίτημα του δήμου Υδρας να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είπε ότι και αυτό το ενδεχόμενο εξετάζεται από την Περιφέρεια Αττικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ