ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέοι οι συλληφθέντες για το έγκλημα στου Φιλοπάππου

Προφυλακιστέοι οι συλληφθέντες για το έγκλημα στου Φιλοπάππου
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Προφυλακιστέοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για τον θάνατο του 25χρονου στον λόφο του Φιλοπάππου.

Οι τρεις αλλοδαποί έχουν ομολογήσει ότι λήστεψαν τον νεαρό μαζί με τη φίλη του από την Πορτογαλία, αλλά αρνούνται ότι τον δολοφόνησαν.

Πρόκειται για δύο Πακιστανούς, ηλικίας 17 και 28 ετών, και έναν Ιρακινό, 25 ετών.

Διώκονται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και σύσταση συμμορίας, ενώ, σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν και σε άλλες δέκα κλοπές.

Σημειώνεται ότι, κατά τη μεταγωγή των τριών κατηγορουμένων στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων περίπου 20 άτομα είχαν συγκεντρωθεί και φώναζαν συνθήματα εναντίον τους.

Η απολογία τους

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος Πακιστανός φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι «Πήγα για να κάνω ληστεία» και πως δεν είχε σκοπό να δολοφονήσει το θύμα, ωστόσο ο 25χρονος γλίστρησε και έπεσε στο γκρεμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο 27χρονος ομοεθνής φέρεται να είπε απολογούμενος: «Ο μικρός (σ.σ ο 17χρονος συγκατηγορούμενός του) πήρε την τσάντα της κοπέλας και μέσα δεν είχε λεφτά, ούτε κινητό τηλέφωνο. Το θύμα είχε το κινητό στην τσέπη του και είπε ότι θα μας το έδινε. Τη στιγμή που το θύμα έβαλε το χέρι του στη τσέπη υπέθεσε ότι ο 17χρονος (συγκατηγορούμενος) θα έκανε κίνηση προς το μέρος του. Σήκωσε τα χέρια του έκανε βήματα προς τα πίσω γλίστρησε και έπεσε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ