ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα

Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της Ύδρας από τις 15:10 σήμερα το μεσημέρι ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Τα συνεργεία του Διαχειριστή εντόπισαν και αποκατέστησαν βλάβη στο Δίκτυο Μέσης Τάσης στη χερσαία σύνδεση του νησιού και έθεσαν σε λειτουργία το εφεδρικό καλώδιο της υποθαλάσσιας σύνδεσης του δικτύου της Ύδρας με την ηπειρωτική χώρα μέσω του οποίου γίνεται τώρα η ηλεκτροδότηση.

Ωστόσο συνεχίζονται οι εργασίες και στο κύριο υποθαλάσσιο καλώδιο ενώ παράλληλα, για λόγους ασφαλείας, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και στην κύρια διασύνδεση, στο νησί παραμένουν Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη συνολικής ισχύος 3 ΜW, τα οποία σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ διασφαλίζουν την ενεργειακή αυτονομία της Ύδρας και την αδιάλειπτη ηλεκτροδότησή της.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγγνώμη για την ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Η Ύδρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών, που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Ύδρα παρέμεινε για δεύτερη ημέρα χωρίς ρεύμα, λόγω της εκτεταμένης διακοπής που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής. Παράλληλα, είχε δημιουργηθεί και πρόβλημα στην υδροδότηση.

Τα προβλήματα της υδροδότησης έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι χωρίς ρεύμα παραμένουν μόνο ορισμένες ορεινές περιοχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ