ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση αεροσκάφους T2: Νεκρός εντοπίστηκε ο κυβερνήτης

Πτώση αεροσκάφους T2: Νεκρός εντοπίστηκε ο κυβερνήτης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Νεκρός εντοπίστηκε ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους τύπου Τ-2 Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε στις 8:50πμ το πρωί ενώ πετούσε 7 ναυτικά μίλια βορείως της Σπάρτης.

Το όνομα του άτυχου κυβερνήτη έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, βυθίζοντας στη θλίψη το πανελλήνιο.

Πρόκειται για τον Επισμηναγό Νικόλαο Βασιλείου, που εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Ο συγκυβερνήτης είχε εντοπιστεί νωρίτερα σώος. Όπως έχει γίνει γνωστό, το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την εκπαιδευτική βάση της Καλαμάτας με κατεύθυνση τη Σπάρτη.

Κατά πληροφορίες, ο συγκυβερνήτης έχει ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ποιο είναι το αεροσκάφος που κατέπεσε

Τα Τ-2 Buckeye είναι δικινητήρια εκπαιδευτικά αεροσκάφη αμερικάνικης κατασκευής.

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αυτού του τύπου το 1976 αναμόρφωσε ριζικά το σύστημα αεροπορικής εκπαίδευσης.

Οι δυνατότητες του νέου εκπαιδευτικού στην προκεχωρημένη εκπαίδευση και στην εκπαίδευση όπλων δεν μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές των Τ-33 που αντικατέστησαν.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ