ΕΛΛΑΔΑ

Το Ίδρυμα Μπούμπουρα και ο Δήμος της Οδησσού κοντά στους πληγέντες της φονικής πυρκαγιάς

Το Ίδρυμα Μπούμπουρα και ο Δήμος της Οδησσού κοντά στους πληγέντες της φονικής πυρκαγιάς
(Από αριστερά) Θανάσης, Αδαμόπουλος, Παντελής Μπούμπουρας, Σίσσυ Κατσούδα, Γκενάντι Τρουχάνοφ και οι κυρίες του Συλλόγου Ιωνιδών

Μέσα σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Οδησσού Γκενάντι Τρουχάνοφ και του προέδρου του Ιδρύματος Μπούμπουρα Παντελή Μπούμπουρα, με το Δήμαρχο Ραφήνας- Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θανάση Αδαμόπουλο και το Σύλλογο γυναικών της περιοχής «Ιωνίδες».

Οι κύριοι Τρουχάνοφ και Μπούμπουρας επισκέφθηκαν το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου προκειμένου να συνδράμουν, όσο περισσότερο μπορούν, στις πληγείσες περιοχές, προτείνοντας στη δημοτική αρχή την φιλοξενία 200 ανθρώπων της περιοχής στην Οδησσό της Ουκρανίας προκειμένου να ξεφύγουν από τις τρομακτικές εικόνες που έζησαν.

Παράλληλα, το Ίδρυμα Μπούμπουρα ανέλαβε την αγορά ενός κλαδοθρυματιστικού μηχανήματος πολτοποίησης κλαδιών αξίας 57.000, που όπως τόνισε η Δημοτική αρχή, είναι εξαιρετικά απαραίτητο για τον καθαρισμό της περιοχής. Μαζί με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάση Αδαμόπουλο και το Σύλλογο γυναικών «Ιωνίδες», επισκέφθηκαν τα σημεία που πέρασε η καταστροφική φωτιά στο Κόκκινο Λιμανάκι και κατέληξαν στο εκκλησάκι του Αγίου Κοσμά.

« Οι Ουκρανοί αγαπούν πολύ την Ελλάδα. Εκατοντάδες άνθρωποι μου μίλησαν με βαθιά στεναχώρια γι’ αυτή την καταστροφή, παρακολουθώντας με αγωνία τις τραγικές εξελίξεις. Ο Ουκρανικός λαός είναι πολύ κοντά στην Ελλάδα. Περισσότερο από το 80% του πληθυσμού της Οδησσού είναι Φιλέλληνες» τόνισε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μπούμπουρα, Παντελής Μπούμπουρας μην κρύβοντας τη βαθιά λύπη του για την καταστροφική φωτιά του Ιουλίου. Ο ίδιος, άλλωστε, υποσχέθηκε στους ανθρώπους της δημοτικής αρχής Ραφήνας- Πικερμίου πως θα είναι παρών σε οποιαδήποτε άλλη ανάγκη.

(από αριστερά) Ο Δήμαρχος Οδησσού γκενάντι Τρουχάνοφ, ο επιχειρηματίας και Πρόεδρος του Ιδρύματος Μπούμπουρα, Παντελής Μπούμπουρας και ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς κατά την συνάντησή τους.

«Δυστυχώς ένα τραγικό περιστατικό, μία τραγική καταστροφή με μεγάλο αριθμό απώλειας ανθρώπινων ζωών φέρνει κοντά μία πόλη που συνδέεται με την Ελλάδα από αρχαιοτάτους χρόνους» σημείωσε ο Δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς και συνέχισε: «Μιλήσαμε με το συνάδελφο δήμαρχο Γκενάτνι Τρουχάνοφ. Του περιέγραψα την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Μιλήσαμε για το παρελθόν και την ορθοδοξία που συνδέει τους δύο αυτούς τόπους. Συμφωνήσαμε αυτή η σημερινή ευκαιρία να γίνει μία αφετηρία ώστε οι δύο πόλεις να συνεχίσουν να έχουν σχέσεις. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Παντελή Μπούμπουρα έναν ομογενή, ο οποίος ζει χρόνια στην Οδησσό, για την συμβολή του στην σημερινή συνάντηση αλλά και για όλα, όσα είπε για το μέλλον.

Είναι ένας Έλληνας που δεν ξέχασε την χώρα του, την πατρίδα του, παρότι έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στην ξενιτιά».

Στις κοινές ρίζες της Ελλάδας με την πόλη της Οδησσού αλλά και στην προσφορά οποιασδήποτε βοήθειας στην περιοχή αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Οδησσού, Γκενάντι Τρουχάνοφ. «Η Ελλάδα συνδέεται με την Οδησσό με πάρα πολύ μεγάλη ιστορία.

Η ιστορία, οι ρίζες, η ορθοδοξία μας κάνουν αδελφούς λαούς. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να δηλώσω οτιδήποτε μετά την τόσο βαθιά τραγωδία που πήρε ζωές δεκάδων ανθρώπων, αλλά είμαι σίγουρος πως αυτές τις ημέρες πρέπει να είμαστε κοντά στα αδέλφια μας τους Έλληνες. Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, να σας υποστηρίξουμε. Θα βρούμε με την τοπική αυτοδιοίκηση τα σημεία που μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι. Πιστεύω ότι η συνεργασία των πόλεων είναι ένα βήμα λαϊκής διπλωματίας.

Οι λαοί οφείλουν να αλληλοβοηθούνται σε τόσο δύσκολες στιγμές. Θα ήθελα να πω ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ προς τον κύριο Παντελή Μπούμπουρα ο οποίος αποτελεί μια ξεχωριστή προσωπικότητα για εμάς στην Οδησσό. Είναι ένας σημαντικότατος επιχειρηματίας, ο οποίος στέκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Βοηθά καταλυτικά τόσο τους Έλληνες, όσο και τους Ουκρανούς» κατέληξε ο κ. Τρουχάνοφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ