«Μάχη» να θέσουν υπό έλεγχο την εστία φωτιάς, που εξακολουθεί να καίει για δεύτερη ημέρα στο γκαράζ του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», δίνουν οι πυροσβέστες, ενώ εικόνες καταστροφής, με φορτηγά μερικώς ή ολοσχερώς καμένα, φανερώνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς που ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Το έργο των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολο, τόσο εξαιτίας των καπνών και της στενότητας του χώρου, όσο και λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που έχουν αναπτυχθεί εντός του πλοίου λόγω της φωτιάς.  Oι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του πλοίου προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού.

Το πρωί της Πέμπτης απομακρύνθηκαν από το γκαράζ του πλοίου οχήματα, κάποια εκ των οποίων έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τις φλόγες.

IMG 20180830 141734231 HDR
Πηγή: CNN Greece

Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση κατάσβεσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας απαντλήθηκαν αρκετές ποσότητες νερού από το εσωτερικό του πλοίου που είχε πάρει μερική κλίση, ενώ σήμερα οι πυροσβέστες επιχειρούν να προσεγγίσουν και σε άλλα σημεία του γκαράζ που δεν ήταν μέχρι τώρα προσβάσιμα.

Video: Ελ. Βενιζέλος. Νταλακογεώργος: Δεν είναι ανησυχητική η κλίση του πλοίου

Ο καπνός στο μεγαλύτερο μέρος του πλοίου έχει περιοριστεί και χθες άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου προκειμένου να γίνει μερική απομάκρυνση 19 φορτηγών και να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών.

Για την πορεία της επιχείρησης ενημερώθηκε και ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος μετά την ανάληψη των καθηκόντων του επισκέφθηκε το πλοίο στην Ακτή Ξαβερίου στο λιμάνι του Πειραιά, συνοδευόμενος από τον απερχόμενο υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση στο πλοίο από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σε δηλώσεις του τόνισε: «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, άψογο θα έλεγα, την παρέμβασή της και τη δουλειά της. Πολλά αυτοκίνητα έχουν εξέλθει χωρίς να έχει σημειωθεί κάποιο πρόβλημα ή σημαντική ζημιά. Ενδεχομένως κάποια από τα οχήματα που είναι στο βάθος του γκαράζ να έχουν υποστεί ζημιά ή να έχουν και κάποια μορφή καταστροφής. Το σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε απώλειες, δεν είχαμε τραυματισμούς, όλοι οι επιβάτες με το πλήρωμα έχουν ακεραιότητα σωματική και δεν έχει πάθει κανείς τίποτα».

«Θέλω να επαναλάβω τη σημαντική παρέμβαση της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος, αλλά και του πληρώματος του πλοίου. Η κλίση του σκάφους είναι σε επιτρεπτά όρια, περίπου στις 6 μοίρες από ότι ενημερώθηκα, και δεν υπάρχει ζήτημα ρύπανσης της θάλασσας και αυτό είναι επίσης σημαντικό. Πιστεύω ότι εντός της σημερινής ημέρας θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση στο πλοίο» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Διαβάστε επίσης