Το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά – Δεμένα αύριο τα πλοία στα λιμάνια
Αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά το απόγευμα της Κυριακής, εξαιτίας της προγραμματισμένης για αύριο 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΝΟ.
Πολλοί επιβάτες έσπευσαν να επιστρέψουν μία ημέρα νωρίτερα από τις διακοπές τους, λόγω της εξαγγελθείσας απεργίας. Παράλληλα, άλλοι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να φύγουν αύριο, αναζήτησαν εισιτήρια για σήμερα.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) έκανε γνωστή την περασμένη Τετάρτη την οριστική απόφασή της να προχωρήσει τελικά στην πραγματοποίηση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας τη Δευτέρα, με προοπτική κλιμάκωσης.
Οι ακτοπλόοι είχαν προτείνει την προηγούμενη ημέρα, αύξηση 1% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων, αλλά αυτό δεν ικανοποίησε τα ναυτεργατικά σωματεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), Μιχάλης Σακέλης, προσπάθησε να παραβρεθεί στη συνεδρίαση της ΠΝΟ, όμως υπήρξαν αντιδράσεις από μέλη ναυτεργατικών σωματείων και αποχώρησε.
«Η αρνητική, μέχρι σήμερα, συμπεριφορά της εργοδοτικής πλευράς και οι προσπάθειες των αυτόκλητων "καλοθελητών" για τη δημιουργία καταστάσεων κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος του κλάδου μας προκάλεσαν και πυροδότησαν την έντονη οργή όλων των ναυτεργατών» ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ.
«Η κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ότι αποκλειστικά υπεύθυνη γι' αυτές τις καταστάσεις είναι η ίδια η εργοδοσία, η οποία με την αθέμιτη τακτική κωλυσιεργία της, που ακολούθησε και ακολουθεί, και εμμένοντας στις στείρες διαπραγματευτικές της θέσεις αρνούμενη να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια, χωρίς να υποτιμάται η σημασία και των λοιπών εκκρεμούντων αιτημάτων του κλάδου μας, έσπρωξε στην κυριολεξία στη λήψη της απόφασης για κήρυξη και πραγματοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης στις 3-9-2018 με προοπτική κλιμάκωσης» προσθέτει.
Σημειώνεται, ότι η ΠΝΟ ζητάει 5% αύξηση στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας με το επιχείρημα ότι εδώ και οκτώ χρόνια δεν έχουν λάβει καμία αύξηση παρά τις δυσκολίες του επαγγέλματος, ενώ οι ακτοπλόοι, από την πλευρά τους, ισχυρίζονται ότι δεν μείωσαν τους μισθούς των ναυτικών όπως έγινε σε άλλους κλάδους.
«Οδύσσεια»: Το ιταλικό νησί Φαβινιάνα ετοιμάζεται για κύμα τουρισμού λόγω της ταινίας του Νόλαν
15:15
Σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην ΒΙΠΕ Κορωπίου - Μήνυμα 112 για ετοιμότητα
15:06
e-ΕΦΚΑ: Στις 7 Αυγούστου η καταβολή του αδειοδωροσήμου σε πάνω από 90.000 οικοδόμους
15:06
Μύκονος: 35χρονος οδηγός έκλεψε από τουρίστα επώνυμη τσάντα και ρολόι αξίας 75.000 ευρώ
14:54