ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμεικός: Οι δέκα συλλήψεις των ναρκέμπορων και οι κρυψώνες στη γυψοσανίδα

Κεραμεικός: Οι δέκα συλλήψεις των ναρκέμπορων και οι κρυψώνες στη γυψοσανίδα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πάνω από συνολικά 10 φορές είχαν συλληφθεί κατά καιρούς οι αλλοδαποί που είχαν στήσει στην οδό Κεραμεικού μια μεγάλη υπαίθρια αγορά ναρκωτικών ουσιών.

Όμως πάντα παραπέμπονταν στο μονομελές -αφού είχαν μάθει καλά τη δικαιολογία ότι είχαν στην κατοχή τους τα ναρκωτικά "για ιδία χρήση".

Μέσα σε λίγες ώρες έφευγαν από τα δικαστήρια και επέστρεφαν πάντα στο ίδιο σημείο για να συνεχίσουν το εμπόριο ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Αθηνών, άρχισαν να παρακολουθούν το κάθε μέλος ξεχωριστά και στην δικογραφία που σχημάτισαν αποτυπωνόταν ξεκάθαρα η οργάνωση και η δομή της συμμορίας των αλλοδαπών με έδρα την οδό Κεραμεικού. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece ένας από τους δυο αρχηγούς του κυκλώματος είχε συλληφθεί και πάλι το 2012 στο ίδιο ακριβώς σημείο την ώρα που πουλούσε χασίς μέσα σε σπιρτόκουτα. Το Δεκέμβριο του 2016 αφέθηκε ελεύθερος για να επιστρέψει και να στήσει και πάλι το κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών.

Για μια ακόμη φορά οι αρχές βρέθηκαν μπροστά σε αλλοδαπούς ναρκέμπορους που επανανατροφοδοτούν βαριά εγκλήματα, αφού μετά τη σύλληψή τους δεν απελαύνονται από τη χώρα.

Από τους φακέλους των 9 συλληφθέντων αλλοδαπών προέκυψε ότι από το 2015 έως το 2018, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και της άμεσης δράσης είχαν προχωρήσει αρκετές φορές στη σύλληψή τους. Όμως εκείνοι συνέχιζαν απτόητοι τη δράση τους.

Είχαν μάλιστα σκάψει μια γυψοσανίδα που βρίσκεται στον εξωτερικό τοίχο ενός καφενείου στην οδό Κεραμεικού και εκεί έκρυβαν τις ποσότητες των ναρκωτικών. Ενώ το ρόλο της καβάντζας έπαιζε ακόμα και ένας κάδος κοντά στο σημείο του καφενείου.

Αυτή τη φορά ο δικαστικός λειτουργός έδειξε το δρόμο για τις φυλακές στους εννέα από τους συνολικά 11 συλληφθέντες αφήνοντας ελεύθερους μόνο δυο Γεωργιανούς, έναν άνδρα και μια γυναίκα που ήταν οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου καφενείου.

Οι προφυλακισμένοι αλλοδαποί Αλγερινοί στην πλειοψηφία τους, είναι παράνομα στη χώρα ενώ ένας από αυτούς είχε υποβάλει και αίτημα ασύλου στη χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ