ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2018: Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ για τους αμερικανικούς στόχους – Ο Ρουβίκωνας και οι συλλογικότητες

ΔΕΘ 2018: Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ για τους αμερικανικούς στόχους – Ο Ρουβίκωνας και οι συλλογικότητες
EUROKINISSI

Η επίθεση αγνώστων σε κατάστημα γρήγορου φαγητού αμερικανικών συμφερόντων, είχε θέση σε επιφυλακή τις Αρχές ασφαλείας που περιμένουν να δουν αν τις επόμενες ημέρες αντιεξουσιαστές θα κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους σε αμερικανικούς στόχους, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου τιμώμενη χώρα για φέτος είναι οι ΗΠΑ.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. παρατηρούν ότι και πριν μερικές ημέρες αντιπροσωπεία αμερικανικών αυτοκινήτων είχε γίνει και πάλι στίχος επίθεσης, όταν άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στην τζαμαρία.

Οι επιτελείς της Κατεχάκη έχουν δώσει εντολές να αυξηθούν οι περιπολίες και η ετοιμότητα των δυνάμεων, καθώς δεν αποκλείεται αντιεξουσιαστικές ομάδες να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες σε επιθέσεις, παραμονές της έκθεσης Θεσσαλονίκης, σε στόχους αμερικανικού ενδιαφέροντος. Και κανένας δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα μετακινούνται ήδη για την Θεσσαλονίκη για να ενισχύσουν τα εκεί μέτρα ασφαλείας, λόγω των συγκεντρώσεων για τη ΔΕΘ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αναμένεται και μετακίνηση αντιεξουσιαστών από την Αθήνα, ενώ ήδη στο σάιτ του συγκεκριμένου χώρου έχουν ανέβει καλέσματα για τη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στην Καμάρα.

Όμως, παραμένει άγνωστος, ακόμα, ο αριθμός των ατόμων που θα μετακινηθούν, ενώ απορία αποτελεί για τις Αρχές τι στάση θα κρατήσει ο Ρουβίκωνας. Η συγκεκριμένη αναρχική ομάδα αποφεύγει μέχρι σήμερα - και μάλιστα στον ανώτερο βαθμό - να χτυπά οτιδήποτε αμερικανικό. Όμως, είναι βέβαιο ότι όταν τα μέλη του επιστρέψουν από το ταξίδι τους στο εξωτερικό, όπου βρίσκονται σε διάφορα αναρχικά φόρουμ, θα κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους, με ερώτημα για τις Αρχές να είναι αν θα είναι στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ