ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Αυλαία» κινητοποιήσεων εν όψει ΔΕΘ - Πορεία των εργαζομένων στην υγεία

Θεσσαλονίκη: «Αυλαία» κινητοποιήσεων εν όψει ΔΕΘ - Πορεία των εργαζομένων στην υγεία
ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ/EUROKINISSI

Το χορό των κινητοποιήσεων λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ άνοιξαν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ με το «καραβάνι υγείας». 

«Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας» γράφει το πανό που κρατούν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ που συγκεντρώθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και πραγματοποιούν πορεία προς το υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα της υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της έχει καλέσει τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της επίσκεψης του να επισκεφτεί ένα από τα νοσοκομεία της Μακεδονίας, για να δει την κατάσταση που επικρατεί.

«Τώρα που ο κύριος Τσίπρας ανάσαινε από τα μνημόνιο καλό θα ήταν να μην εγκαινιάζει ΤΟΜΥ Σαν να πρόκειται για το μουσείο της Ακρόπολης Αλλά να έρθει σε ένα μεγάλο εφημερεύον νοσοκομείο και να μιλήσει με τους ασθενείς Να διαπιστώσει την ταλαιπωρία τους που είναι πάνω από 8 h. Είναι βέβαιο πως κανένας ασθενής δεν θα το περιμένει με λουλούδια», δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει το voria.gr, η πορεία θα κινηθεί προς την Παπαναστασίου καθώς θα περάσει από το Θεαγένειο, θα συνεχίσει Καυταντζόγλου, θα περάσει έπειτα από το ΑΧΕΠΑ και το Γεννηματά στην Εγνατία και στη συνέχεια θα προχωρήσει στην Τσιμισκή και από εκεί περνώντας από την Βενιζέλου θα φτάσει στο ΥΜΑΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ