ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Κατολίσθηση στο «Ναυάγιο», τρεις ελαφρά τραυματίες

Ζάκυνθος: Κατολίσθηση στο «Ναυάγιο», τρεις ελαφρά τραυματίες
ΕUROKINISSI

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Ζάκυνθο, όταν στην φημισμένη παραλία του νησιού, Ναυάγιο, σημειώθηκε κατολίσθηση, με αποτέλεσμα βράχοι και πέτρες να καταλήξουν στην ακτή και στη θάλασσα. Από την πτώση των βράχων τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι, ενώ στις αρμόδιες Αρχές σήμανε συναγερμός και για τυχόν αγνοούμενους. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Λιμενικό, στην περιοχή βρίσκονταν τρεις βάρκες οι οποίες αναποδογύρισαν, γεγονός που προκάλεσε φόβους για αγνοούμενους.

Ωστόσο από την καταμέτρηση των επιβαινόντων στα τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν στον όρμο Ναυαγίου, δεν προέκυψε κανένας αγνοούμενος.

Στο σημείο έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με οκτώ άτομα, ενώ για το νησί αναχώρησαν και ομάδες της ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, αλλά και από την Πάτρα, με εκπαιδευμένο σκύλο. Στη θαλάσσια περιοχή βρίσκονται επίσης δύο σκάφη του Λιμενικού.

Όπως επισημαίνεται από το Λιμενικό Σώμα η παραλία έχει, προληπτικά, εκκενωθεί, ενώ έχει απαγορευθεί από τη λιμενική αρχή Ζακύνθου η προσέγγιση σκαφών μέχρι νεωτέρας.

Πώς έγινε η κατολίσθηση

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες. «Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.

Οι τρεις ελαφρά τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ