ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ για τον φρουρό της πρεσβείας του Ιράν μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα

ΕΔΕ για τον φρουρό της πρεσβείας του Ιράν μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διατάχθηκε για τον φρουρό στο φυλάκιο της πρεσβείας του Ιράν, η οποία έγινε στόχος επίθεσης από μέλη του Ρουβίκωνα σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα, περίπου 10 μέλη του λίγο μετά τις 6 το πρωί κατάφεραν να φτάσουν χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς στην πρεσβεία και να επιτεθούν με μπουκάλια, προκαλώντας, μάλιστα, και μικρές ζημιές στην σκοπιά.

Το βίντεο που ανήρτησαν λίγη ώρα αργότερα τα μέλη της αναρχικής ομάδας είναι αποκαλυπτικό για την παθητική στάση και την αδράνεια, ακόμη και του αστυνομικού σκοπού. Η κάμερα καταγράφει τη στιγμή που μέλος του Ρουβίκωνα πλησιάζει στη σκοπιά, λέει στον αστυνομικό να βγει έξω, εκείνος υπακούει, χωρίς καμία αντίδραση, και ενώ έχει κρεμασμένο στον ώμο του το αυτόματο όπλο του βγαίνει έξω από το κουβούκλιο φορώντας ένα κοντομάνικο άσπρο μπλουζάκι, κλείνει την πόρτα πίσω του και αμέσως μετά παρακολουθεί τα άτομα να σπάνε τη σκοπιά και να ρίχνουν και ανενόχλητα μπουκάλια στο κτήριο της πρεσβείας.

Τα άτομα κατάφεραν να φύγουν και πάλι χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς και χωρίς, φυσικά, να γίνει καμία προσαγωγή.

Λίγα λεπτά αργότερα ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό. Τιμή στους δολοφονημένους Κούρδους αγωνιστές».

Προκαλεί, για ακόμη μία φορά, προβληματισμό το γεγονός ότι ο Ρουβίκωνας έχει καταφέρει να κάνει «αβλαβείς διελεύσεις» από πρεσβείες και μάλιστα σε περιοχές, που θεωρητικά, είναι από τις πιο καλά φυλασσόμενες, όπως αυτή του Ψυχικού.

Παραμένει άγνωστο πού βρισκόταν η ομάδα της κρατικής ασφάλειας που ασχολείται αποκλειστικά με τη δράση του Ρουβίκωνα και ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να ενημερώσει εγκαίρως για την οποιαδήποτε ενέργεια του, ώστε οι εποχούμενες περιπολίες να καταφέρουν να εντοπίσουν και να προσαγάγουν τα άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ