Μυτιλήνη: Αθώος ο διευθυντής μουσείου μετά από τον θάνατο τουρίστριας που έβγαζε selfie
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Αθώο έκρινε σήμερα το απόγευμα το τριμελές εφετείο πλημμελημάτων Μυτιλήνης, τον καθηγητή Νίκο Ζούρο, διευθυντή του μουσείου απολιθωμένου δάσους Σιγρίου και κορυφαίο παγκόσμια παράγοντα από τον χώρο των γεωπεπιστημών.

Ο κ. Ζούρος κατηγορείτο για φόνο από αμέλεια και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε έναν χρόνο φυλάκισης για τον θάνατο επισκέπτριας από τη Μεγάλη Βρετανία, στο πάρκο απολιθωμάτων στη θέση Μπαλή Αλώνια, τον Ιούνιο του 2011.

Η δίκη διήρκεσε δύο μέρες και στη διάρκειά της αποδείχθηκε ότι ο θάνατος της άτυχης γυναίκας επήλθε λόγω πτώσης της, όταν ξύλινο κάγκελο υποχώρησε στην προσπάθεια της να βγάλει selfie.

Κατά την προδικασία είχε απαγγελθεί η κατηγορία στον κ. Ζούρο, επειδή είχε γίνει δεκτό ότι την ευθύνη για τη συντήρηση των κατασκευών στο πάρκο απολιθωμάτων είχε το Μουσείο, ενώ κατά τη δίκη αποδείχθηκε ότι η ευθύνη της συντήρησης ήταν της διεύθυνσης Δασών αφού το συγκεκριμένο πάρκο (αλλά όχι τα άλλα που συναποτελούν το απολιθωμένο δάσος και λειτουργούν υπό τη ευθύνη του μουσείου) έχει χαρακτηριστεί εθνικός δρυμός.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της δίκης, δεν αποδείχθηκε ελλιπής συντήρηση των υποδομών του πάρκου.

Ας σημειωθεί ότι η οικογένεια της άτυχης Βρετανίδας διεκδικεί αποζημίωση ύψους πολλών εκατοντάδων χιλιάδων  ευρώ από το ελληνικό δημόσιο και κάθε άλλο υπεύθυνο για τον θάνατο της.

Διαβάστε επίσης