ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτη ταλαιπωρία για πολίτη που επισκέφτηκε τη Βουλή

Απίστευτη ταλαιπωρία για πολίτη που επισκέφτηκε τη Βουλή
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μια απίστευτη ταλαιπωρία υπέστη πολίτης που επισκέφθηκε τη Βουλή, καθώς βρέθηκε κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος για αδίκημα που έχει παραγραφεί από το 2015.

Η περιπέτειά του αποδεικνύει σε όλο του το μεγαλείο τον τις παθογένειες και τον παραλογισμό του ελληνικού κράτους, αφού μπορεί να νομοθετήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η παύση των διώξεων και η παραγραφή των αδικημάτων για ασφαλιστικές οφειλές προς τον ΟΑΕΕ πρώην ΤΕΒΕ κλπ, όμως ο συγκεκριμένος πολίτης οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος παρότι δεν προβλέπεται δίωξη.

Στον έλεγχο των στοιχείων του που έγινε στην είσοδο της Βουλής, όπου έχει εγκατασταθεί εδώ και μήνες πληροφοριακό σύστημα διασύνδεσης της ΕΛΑΣ με το υπουργείο Δικαιοσύνης, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε εις βάρος του καταδικαστική απόφαση για εισφορές στο πρώην ΤΕΒΕ από το 2010. Απ΄ότι φαίνεται ωστόσο, το σύστημα δεν έχει ενημερωθεί για τα αδικήματα που έχουν παραγραφεί και μάλιστα δια νόμου, με συνέπεια την ταπείνωση των πολιτών.

Ο επισκέπτης θα κρατηθεί μάλιστα, στο Τμήμα μέχρι αύριο Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, καθώς δεν προβλέπεται μετά το μεσημέρι θέση εισαγγελέα βάρδιας για την εκτέλεση ποινών, ώστε να δώσει την εντολή για να αφεθεί ελεύθερος.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, ο «κρατούμενος» θα οδηγηθεί στην Σήμανση για δαχτυλικά αποτυπώματα και ύστερα στην Εισαγγελία όπου θα διαπιστωθεί ότι έχει παύσει το αξιόποινο από το 2015 επί υπουργίας Βαλαβάνη.

Ο νόμος 4321/15 που ψηφίστηκε προβλέπει την παύση των ποινικών διώξεων για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, καθώς και το νόμο 4331/15 που προέβλεπε την μη εκτέλεση εκκρεμών αποφάσεων για το θέμα αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ