ΕΛΛΑΔΑ

Ειρήνη Λαγούδη: Τα τέσσερα στοιχεία που δείχνουν πως δολοφονήθηκε

Ειρήνη Λαγούδη: Τα τέσσερα στοιχεία που δείχνουν πως δολοφονήθηκε
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI

Την άκρη του νήματος γύρω από το μυστηριώδη θάνατο της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, η σορός της οποίας είχε εντοπιστεί στις 8 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους μέσα στο αυτοκίνητό της, κοντά στην λίμνη Τριχωνίδα, φαίνεται πως «αγγίζουν» πλέον οι εισαγγελικές Αρχές. 

Το ενδεχόμενο η γυναίκα από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας να έβαλε η ίδια τέλος στη ζωή της, έχει αποκλειστεί οριστικά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star, ο εισαγγελέας Αγρινίου άσκησε ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά αγνώστων, χαρακτηρίζοντας, με τον τρόπο αυτό, την υπόθεση ως δολοφονία.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, υπάρχουν συνολικά τέσσερα στοιχεία, τα οποία είχαν δείξει από την πρώτη στιγμή πως η όλη υπόθεση δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αυτοκτονία.

Στοιχείο 1ο: Βρέθηκε αιθάλη έξω από την πόρτα του οδηγoύ. Τι σημαίνει αυτό; Δεδομένου ότι οι αστυνομικοί βρήκαν την πόρτα κλειστή, ότι η πόρτα άνοιξε ενώ ήταν σε εξέλιξη η φωτιά. Αποκλείεται να την άνοιξε η γυναίκα γιατί τότε θα είχε βγει από το αυτοκίνητο. Ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής που έκανε την έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κάποιος άνοιξε την πόρτα.

Στοιχείο 2ο: Τα πελματικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στην οροφή του αυτοκινήτου πάνω από τα πίσω καθίσματα και στο πίσω τζάμι. Οι πραγματογνώμονες πιστοποίησαν ότι είναι από τις μπότες που φορούσε η άτυχη γυναίκα. Δεδομένου ότι ήταν μια πολύ ψηλή γυναίκα, 1.85 σχεδόν σε ύψος, συμπέραναν ότι χτυπούσε με τα πόδια της στην προσπάθειά της να γλιτώσει από τη φωτιά.

Στοιχείο 3ο: Η Ειρήνη Λαγούδη γέμισε ένα μπιτόνι με πετρέλαιο κίνησης σχεδόν 20 λίτρα. Βρέθηκε ελάχιστη ποσότητα όμως. Πού πήγε η υπόλοιπη; Και εδώ ενισχύεται το σενάριο που λέει ότι κάποιος της ζήτησε το πετρέλαιο για να την παρασύρει στο ραντεβού. Οι ερευνητές πιστεύουν μάλιστα ότι έγινε η μετάγγιση από το μπιτόνι στο αυτοκινήτου φιλικού της προσώπου.

Στοιχείο 4ο: το κινητό της τηλέφωνο. Δεν βρέθηκε ποτέ το στίγμα του, όμως εντοπίστηκε μέρες μετά το θάνατό της σε σπίτι φιλικού της προσώπου στο Αιτωλικό. Ο δικηγόρος της οικογένειας έχει πει ξεκάθαρα ότι όποιος άρπαξε το κινητό είναι ο δολοφόνος της και μάλιστα έστελνε μηνύματα για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των Αρχών.

Βήμα – βήμα η πορεία της τη μοιραία ημέρα

Στις 6 Ιανουαρίου η 44χρονη γυναίκα έφευγε από το σπίτι της στις 10:30 το πρωί, λέγοντας ότι πάει να φέρει καφέ και γλυκά.

Με βάση τα στοιχεία των Αρχών, η ίδια ψώνισε τον καφέ και τα γλυκά, αλλά αντί να κατευθυνθεί εκ νέου προς το σπίτι της στο χωριό Κατοχή, ακολουθεί ένα ακατανόητο δρομολόγιο προς τη λίμνη Τριχωνίδα.

Σταμάτησε σε βενζινάδικο, σε μια απόσταση 20 λεπτών από το σπίτι της, γέμισε το μπιτόνι και μετά, μέσα στο χειμώνα σε κακές καιρικές συνθήκες, αποφάσισε να πάει στη λίμνη, διανύοντας μια απόσταση μιάμισης ώρας και με τον κίνδυνο να σπάσει το αυτοκίνητο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου είναι άσχημος χωματόδρομος.

Δύο εικοσιτετράωρα αργότερα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της. Από εκείνη την ημέρα άρχισε να ξετυλίγεται ένα πυκνό «κουβάρι», γύρω από τις συνθήκες θανάτου της 44χρονης γυναίκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ