ΕΛΛΑΔΑ

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο από την επίθεση στον επίδοξο ληστή στην Κάνιγγος

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο από την επίθεση στον επίδοξο ληστή στην Κάνιγγος
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες από νέο βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνουν τη στιγμή του ξυλοδαρμού του 33χρονου επίδοξου ληστή, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα εξέπνευσε.

Στο βίντεο, που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΣΚΑΙ, φαίνεται ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου μαζί με κάποιον άλλον άνδρα να τον κλωτσούν αρχικά στον αέρα, αλλά στη συνέχεια οι κλωτσιές βρίσκουν το κεφάλι του επίδοξου ληστή.

Οι δύο άνδρες χτυπούν στο κεφάλι και στα πλευρά τον δράστη, ενώ ομάδα ατόμων προσπαθεί να τους σταματήσει.

Στη συνέχεια, κι ενώ ο επίδοξος ληστής έχει λάβει τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ, δέχεται μια κλωτσιά στην πλάτη από άγνωστο άνδρα. Ακολούθως φαίνεται να αρπάζει ένα από τα σπασμένα γυαλιά της βιτρίνας, να σηκώνεται και να απειλεί με αυτό τόσο το άνδρα του ΕΚΑΒ όσο και τους συγκεντρωμένους στο σημείο.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει τρέχοντας, παραπατάει, πέφτει πάνω σε τραπέζια παρακείμενων καταστημάτων και πέφτει στο έδαφος.

Ακολουθεί το βίντεο. Προσοχή, σκληρές εικόνες:

Ποινική δίωξη στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου

Τη δική του εκδοχή για την τραγική κατάληξη της απόπειρας ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στη Ομόνοια την Παρασκευή δίνει μέσω του δικηγόρου του ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Το μεσημέρι του Σαββάτου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ασκήθηκε σε βάρος του κοσμηματοπώλη ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης καθώς και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.

«Δεν συμμετείχα στο θανάσιμο τραυματισμό»

Ο δικηγόρος του Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος δήλωσε πως ο κοσμηματοπώλης δεν έχει καμία συμμετοχή στην τραγική κατάληξη του ανθρώπου που επιχείρησε τη ληστεία: «Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό γι’ όλους, στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επελθόν αποτέλεσμα ο εντολέας μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε πως ο κατηγορούμενος έπραξε τα αυτονόητα: «Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του δράστη μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν. Στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθεια του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά».

Σύμφωνα με τον συνήγορο, δεν ήταν ο τραυματισμός του δράστη που επέδρασε στην απώλεια της ζωής του και ως απόδειξη σε αυτό ο κ. Αναγωστόπουλος τόνισε πως αφού βγήκε από το κοσμηματοπωλείο «και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ, σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού».

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ο ληστής μπήκε στο κοσμηματοπωλείο και στην προσπάθειά του να φύγει για να μην συλληφθεί - καθώς είχε εγκλωβιστεί στο κατάστημα - πέρασε μέσα από τη τζαμαρία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο λίγο αργότερα.

«Αγανάκτησα»: Τα πρώτα λόγια του κοσμηματοπώλη μετά τη σύλληψή του

«…Με έχουν ξανακλέψει και μάλιστα όχι μόνο μία φορά. Αγανάκτησα. Την ώρα εκείνη ήμουν αγανακτισμένος. Επανειλημμένα γίνομαι θύμα ληστών…». Αυτά είπε την Παρασκευή στους αστυνομικούς, λίγο μετά τη σύλληψή του, ο κοσμηματοπώλης.

Aυτό που επαναλάμβανε στους άνδρες της αστυνομίας ήταν ότι δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να βρει τον θάνατο ο ληστής και ότι δεν περίμενε ποτέ αυτή την τραγική εξέλιξη.

Οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν γνωρίζει ποιο είναι το δεύτερο άτομο που φαίνεται στο βίντεο, επίσης να ξυλοκοπεί τον ληστή, όμως ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου υποστήριξε ότι δεν τον είχε δει ξανά και δεν γνωρίζει τα στοιχεία του.

Πάντως, οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν αν πρόκειται για κάποιον από τους ιδιοκτήτες διπλανών καταστημάτων ή εάν πρόκειται για κάποιον διερχόμενο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ