ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο

Φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο
cretalive

Συναγερμός σήμανε στις 08:50 το πρωί της Κυριακής (23/09/2018) στην Πυροσβεστική, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε υπόγειο χώρο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής και η αστυνομία, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή του ΕΚΑΒ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με το neakriti.gr υπάρχουν συνεχείς εκρήξεις, καθώς η φωτιά, η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη έχει «φτάσει» μέχρι και στα εργαστήρια του Πανεπιστήμιου, όπου βρίσκεται οινόπνευμα, αλλά και φιάλες και φιαλίδια προπανίου και άλλων αερίων.

Σημειώνεται ότι τα κτήρια του Πανεπιστημίου Κρήτης βρίσκονται κοντά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου. Σύμφωνα με το Cretalive, κοντά στα κτήρια όπου εκδηλώθηκε η φωτιά υπάρχει φοιτητική εστία, με τους φοιτητές που διαμένουν εκεί να έχουν βγει στο δρόμο.

42446445 274265123091141 6784545810680905728 n 0


Πηγή: eKriti.gr

Η περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνό καπνό, ο οποίος είναι ορατός σχεδόν σε όλη την πόλη του Ηρακλείου.

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα, ωστόσο η αστυνομία απομακρύνει τον κόσμος που έσπευσε να δει τι συμβαίνει, καθώς υπάρχει κίνδυνος εκρήξεων, όπως αναφέρεται.

panepfotia


Πηγή: Cretalive

Δείτε βίντεο από τη φωτιά που δημοσιεύουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ