Ομολόγησε την πράξη του ο 55χρονος άνδρας, που συνελήφθη για τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 55χρονος, που αναγνωρίστηκε από το βίντεο, φαίνεται να χτυπά με κλωτσιές τον Ζακ Κωστόπουλο μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου.

Ο ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου, ισχυρίστηκε ότι ενεπλάκη για να εμποδίσει τον Ζακ Κωστόπουλο να βγει από το κοσμηματοπωλείο επειδή είχε δει ότι κρατούσε μαχαίρι και ήθελε να τον σταματήσει για να μην κινδυνέψουν οι άνθρωποι που ήταν έξω από το κατάστημα.

Όπως έγινε γνωστό, ο 55χρονος θα οδηγηθεί αύριο, Τρίτη, στον εισαγγελέα.

Απροσδιόριστα τα αίτια θανάτου λένε οι ιατροδικαστές

Κανένα σημάδι που να προσδιορίζει ότι ο θάνατος του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου μπορεί να προήλθε από χτυπήματα ξυλοδαρμού δεν εντόπισε ο ιατροδικαστής κατά τη νεκροτομή.

Η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη και θα πρέπει να βγουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να υπάρξει σαφής αιτία θανάτου.

Ο ιατροδικαστής ανέφερε χαρακτηριστικά στις αρχές που ερευνούν την υπόθεση ότι δεν εντόπισε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους το θάνατο του 33χρονου.

Πρέπει, όμως, να υπάρξει περαιτέρω ιατροδικαστικός έλεγχος για να διαπιστωθεί και επίσημα εάν το θύμα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, ποιων ουσιών και ίσως τότε προσδιοριστεί και η αιτία θανάτου.

Όπως αναφέρει το πόρισμα των ιατροδικαστών: «Μακροσκοπικός αποκλεισμός θανατηφόρων κακώσεων. Απροσδιόριστη αιτία θανάτου, χρήζει εργαστηριακός έλεγχος».

Το πόρισμα υπογράφουν οι Νίκος Καλογριάς, Σουλτάνας Μαριανού, καθώς και ο Σ. Τσαντίρης, που ορίστηκε από την οικογένεια του 33χρονου.

Σχολιάζοντας το πόρισμα, ο Νίκος Καλογριάς τόνισε:

Το συμπέρασμα της νεκροψίας-νεκροτομής, στο οποίο συμφωνούμε και οι δύυο και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων και μακροσκοπικό αποκλεισμό θανατηφόρων κακώσεων. Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν τον θάνατο γι' αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Σε αυτήν τη φάση, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις μακροσκοπικά -από τη νεκροτομή που έγινε- που να δικαιολογούν τον θάνατο. Είχε διάσπαρτες εκδορές, εκχυμώσεις, αλλά αυτά από μόνα τους δεν δικαιολογούν ιατροδικαστικά τον θάνατο. Είχε πολλές μικρές κακώσεις, μικρές που δεν δικαιολογούν τον θάνατο.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!