Καιρός: Προειδοποίηση για μεσογειακό κυκλώνα στο νότιο Ιόνιο (pics)

Ένα σχετικά ασυνήθιστο φαινόμενο, ένας μεσογειακός κυκλώνας, είναι πιθανό να δημιουργηθεί στο νότιο Ιόνιο την Παρασκευή (28/09/2018), σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Η δημιουργία ενός βαρομετρικού χαμηλού στο νότιο Ιόνιο την Παρασκευή είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει τροπικά χαρακτηριστικά, δηλαδή απουσία μετώπων, θυελλώδεις ανέμους 12 μποφόρ, ραγδαίες βροχοπτώσεις και σχηματισμό «ματιού».
Κυκλώνες τέτοιου τύπου, οι οποίοι ονομάζονται Medicanes (από τη σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), εμφανίζονται περίπου μία ή δύο φορές τον χρόνο στη Μεσόγειο.
Η προγνωσιμότητα του Medicane, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, είναι μικρή, ιδιαίτερα όσον αναφορά την τροχιά που θα ακολουθήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όμως φαίνεται να εξασθενεί σημαντικά πλησιάζοντας την ηπειρωτική Ελλάδα.
Ο «Ξενοφών» σαρώνει τη χώρα
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κακοκαιρία «Ξενοφών» που πλήττει σχεδόν όλη τη χώρα με θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας πάνω από τα 1.800 μέτρα υψόμετρο περίπου.

Πηγή: Meteo
Οι θυελλώδεις άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν και την Πέμπτη δημιουργώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ οι βροχοπτώσεις αναμένεται αύριο να έχουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά (Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο) και στα νότια νησιωτικά τμήματα (Κυκλάδες - Κρήτη).

Δήμαρχος Ύδρας στο CNN Greece: «Εάν βρεθεί ένα μηχανάκι στο νησί, εγώ θα υποβάλω την παραίτησή μου»
15:08
Εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Βόλου 19χρονος μετά από τσίμπημα οχιάς
14:59
Γερμανία: Μηδενική ανάπτυξη για την γερμανική οικονομία προβλέπουν για το 2025 οι οικονομολόγοι
14:49
Πυρά του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια επίσκεψης ξένων διπλωματών στη Δυτική Όχθη (vid)
14:42