ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διασωληνομένο το 2,5 ετών αγόρι - Για ατύχημα κάνει λόγο η εισαγγελέας

Θεσσαλονίκη: Διασωληνομένο το 2,5 ετών αγόρι - Για ατύχημα κάνει λόγο η εισαγγελέας
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Διασωληνωμένο στην Μονάδα Εντατικής Παίδων του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου νοσηλεύεται το 2,5 ετών αγόρι που, υπό συνθήκες που ερευνώνται, έπεσε αναίσθητο στο διαμέρισμα όπου ζει, στη Θεσσαλονίκη.

Μία εκδοχή που εξετάζεται είναι να έχασε τις αισθήσεις του επειδή μπλέχτηκε στο λαιμό του κορδόνι από κουρτίνα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, η οποία ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα του ανηλίκου. Υπό αυτές τις συνθήκες κατέθεσαν στο αστυνομικό τμήμα Καλαμαριάς η μητέρα και η γιαγιά του παιδιού, οι οποίες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποχώρησαν.

Με βάση την ενημέρωση που έλαβε, η εισαγγελέας φέρεται να χαρακτήρισε το περιστατικό ως ατύχημα. Η προανάκριση της Αστυνομίας συνεχίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη διοικήτρια του ΑΧΕΠΑ επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του αγοριού θα γίνει αύριο, Πέμπτη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης όταν η Αμεση Δράση ενημερώθηκε από το ΕΚΑΒ ότι αγοράκι 2,5 ετών έχασε τις αισθήσεις του σε διαμέρισμα στην περιοχή του Ντεπό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γιαγιά του παιδιού κάλεσε το ΕΚΑΒ, το οποίο έφτασε στο σημείο και το πλήρωμα προέβη σε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) για την ανάταξη του αγοριού.

Στη συνέχεια το παιδί μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ, όπου έγινε αξονική τομογραφία και αφότου διαπιστώθηκε ότι είναι αιμοδυναμικά σταθερό, αποφασίστηκε η μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Παίδων του «Ιπποκρατείου», τη μοναδική στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ