ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη με τις φλόγες σε Κεφαλονιά και Αχαΐα

Μάχη με τις φλόγες σε Κεφαλονιά και Αχαΐα
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΡΑΒΟΣ

Mάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις έξω από τα χωριά Ζόλα και Βλαχάτα στη Κεφαλονιά, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι, που φθάνουν τα 9 έως 10 μποφόρ, κάνουν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της κατάσβεσηςΠαράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και φωτιά στην Αχαΐα, όπου έχουν κινητοποιηθεί επίσης ισχυρές δυνάμεις.

Στα Ζόλα, μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί αναγκαίο να εκκενωθεί το χωριό, ωστόσο οι περισσότεροι κάτοικοι είναι συγκεντρωμένοι στη πλατεία του, όπου βρίσκονται δύο λεωφορεία σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει αναπτυχθεί σε τρία μέτωπα, λαμβάνουν μέρος 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς και εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να περιορίσουν την έκταση της, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Στο σημείο βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος.

Αργά το βράδυ, νέα πυρκαγιά ξεσπασε και στο χωριό Βλαχάτα, όπου σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στην Αχαΐα, πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της Λίμνης Προκοπίου. Στο σημείο επιχειρούν μέχρι και αργά το βράδυ 42 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε έκταση με καλαμιές, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ