ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Οι αστυνομικοί έκαναν άριστα τη δουλειά τους, τονίζει ο γγ Ειδικών Φρουρών

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Οι αστυνομικοί έκαναν άριστα τη δουλειά τους, τονίζει ο γγ Ειδικών Φρουρών
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, σχολιάζοντας το βίντεο με τη σύλληψη τουΖακ Κωστόπουλου, που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και οδήγησε σε προκαταρκτική έρευνατόνισε πως πρόκειται για «νόμιμη αστυνομική βία».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μαυροειδάκος υποστήριξε πως αυτή είναι η «διεθνής αστυνομική πρακτική για να χειροπεδήσεις άτομο, που κρατά αιχμηρό αντικείμενο και είναι επικίνδυνο, πρώτα για την σωματική του ακεραιότητα και συνέχεια για τους περαστικούς».

Ερωτώμενος αν η πρακτική αυτή εφαρμόζεται ακόμη και όταν ένα άτομο είναι αναίσθητο, ο ίδιος διερωτήθηκε αν πράγματι ήταν αναίσθητος ο 33χρονος και -επικαλούμενος μαρτυρίες συναδέλφων του- τόνισε πως αντιστεκόταν.

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Πού επικεντρώνεται η προκαταρκτική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

«Οι συνάδελφοί μου κάνουν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Έχουν πάει εκεί με σήμα του κέντρου επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης για άτομο που κρατείται από περαστικούς και έχει διαπράξει ληστεία. Όχι μόνο ενεργούν σωστά, κάνουν άριστα τη δουλειά τους», είπε προσθέτοντας πως «δεν θα πάει με τριαντάφυλλο ο αστυνομικός για να χειροπεδήσει».

«Από αυτά που μου λένε οι συνάδελφοί μου είμαι πολύ σίγουρος ότι δεν έδινε τα χέρια του για να το ασφαλίσουν. Οι συνάδελφοί μου δεν είναι τρελοί για να αρχίσουν να τον χτυπάνε. Είναι νόμιμη αστυνομική βία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ