ΕΛΛΑΔΑ

Στο έλεος του κυκλώνα Ζορμπά η νότια Πελοπόννησος

Στο έλεος του κυκλώνα Ζορμπά η νότια Πελοπόννησος
ΕUROKINISSI

Οι νομοί Μεσσηνίας και Λακωνίας σφυροκοπούνται μέχρι στιγμής από τη… μανία του μεσογειακού κυκλώνα Ζορμπά.

Οι θυελλώδεις άνεμοι και η άνοδος της στάθμης των υδάτων με τα πολύ ψηλά κύματα, προκαλούν καταστροφές στις παράκτιες περιοχές. Σύμφωνα με το meteo.gr, στη νότια Ελλάδα, σημειώνονται πλημμυρικά φαινόμενα λόγω των καταιγίδων, γεγονός που δυσκολεύει τις μετακινήσεις.

Κλειστοί δρόμοι

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αργολίδα έχει κλείσει η είσοδος του Κρανιδίου, ενώ στην Αρκαδία, λόγω πτώσης πετρών, έχουν κλείσει οι δρόμοι Άστρους - Άργους, στο ύψος του Ξηροπήγαδου και Άστρους - Λεωνιδίου, στο ύψος του Κρυονερίου. Στις περιοχές αυτές βρίσκονται μηχανήματα της Περιφέρειας, και προχωρούν στις απαραίτητες εργασίες, ώστε να δοθούν και πάλι οι δρόμοι στην κυκλοφορία.

Στην Μεσσηνία, έχουν κλείσει, λόγω του έντονου κυματισμού, οι παραλιακοί δρόμοι στην Μεθώνη, στην Καρδαμύλη, στο Ακρογιάλι και στις Κιτριές, ενώ στην Καλαμάτα προκλήθηκαν ζημιές σε δύο αυτοκίνητα, μετά την πτώση δέντρων.

Τέλος, στην Λακωνία έχει «φουσκώσει» ξεροπόταμος στις Κροκεές και έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα στο δρόμο που περνά από το σημείο.

Εν τω μεταξύ, στις Σπέτσες και το Κρανίδι Αργολίδας το ύψος βροχής ξεπερνά τα 110 και 100 mm αντίστοιχα (μέχρι τις 14:00) και οι καταιγίδες μετακινούνται σταδιακά προς τη Στερεά Ελλάδα. Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί, παρουσιάζεται η θέση του Ξενοφώντα με το «μάτι» του να διακρίνεται στη νήσο Σαπιέντζα στις 12:10 ώρα Ελλάδος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ