ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλώνας Ζορμπάς: Ώρες αγωνίας για τους αγνοούμενους

Κυκλώνας Ζορμπάς: Ώρες αγωνίας για τους αγνοούμενους
ΑΠΕ -ΜΠΕ / STR

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών αγνοούμενων στην Εύβοια μετά από την επέλαση του «Ζορμπά» στην περιοχή. Ο μεσογειακός κυκλώνας, που προκαλεί ακόμη έντονα φαινόμενα σε περιοχές της χώρας, «σάρωσε» χτες και περιοχές της Φθιώτιδας, καθώς και την Πελοπόννησο.

Οι Αρχές αναζητούν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που χάθηκε στο Πήλι Ευβοίας, τη στιγμή που στην περιοχή μεταξύ Προκοπίου Μαντουδίου αγνοείται ο οδηγός ενός οχήματος. Όπως έγινε γνωστό, η συνοδηγός πρόλαβε και βγήκε, ενημερώνοντας τις αρχές.

Από το πρωί, οι κάτοικοι στο Μαντούδι Ευβοίας μετρούν τις πληγές τους, καθώς πλημμύρισαν σπίτια. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της νύχτας οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να ανέβουν στις ταράτσες τους για να προστατευτούν.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους δήμους Λοκρών και Λίμνης-Μαντουδίου.

«Αυτή την ώρα ζούμε την αγωνία για να βρούμε τους τρεις συνανθρώπους μας στην Εύβοια. Εκεί έχουμε ρίξει όλες τις δυνάμεις μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

Συναγερμός σε Άγιο Κωνσταντίνο και Αταλάντη

«Θύματα» του Ζορμπά έγιναν και ο Θεολόγος και η Αταλάντη, όπου σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και καταστήματα.

«Αν δεν είχαμε προλάβει να κόψουμε την κυκλοφορία των ΙΧ στην περιοχή του Θεολόγου και τις Μαλεσίνας νωρίς τα ξημερώματα, σήμερα θα μιλούσαμε για νέα Μάντρα καθώς όσοι είχαν τουριστικές κατοικίες στην περιοχή προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να περάσουν μέσα από τα νερά για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει με τα σπίτια τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Καρακάντζας, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

1.800 κλήσεις στην πυροσβεστική πανελλαδικά

Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώθηκε από το πέρασμα του κυκλώνα είναι ότι η πυροσβεστική δέχτηκε περί τις 1.800 κλήσεις για παροχή βοήθειας -άντληση υδάτων, απεγκλωβίσεις από σπίτια και οχήματα αλλά και κοπές δέντρων- από επτά νομούς.

Τα προβλήματα σε αριθμούς

Νομός Αττικής: 286
Νομός Ευβοίας: 165
Νομός Αργολίδας: 150
Νομός Κορινθίας: 960
Νομός Λακωνίας: 60
Νομός Μεσσηνίας: 102
Νομός Φθιώτιδας: 57
Νομός Μαγνησίας: 4

Συνολικά έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 182 άνθρωποι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ